Вести:

Wednesday, June 17, 2015

Када Британија уручи декларацију о Сребреници, њеног амбасадора прогласити за ''persona non grata''

Wednesday, June 17, 2015 | КМ новине 0

Када влада Велике Британије званично поднесе резолуцију о Сребреници Савету безбедности УН, Београд исти дан британског амбасадора у Србији Дениса Кифа мора да прогласи за PERSONA NON GRATA и да до даљњег онемогући присуство британског амбасадора  у Србији.


Све дипломатске и службене послове британске амбасаде у Београду треба свести на конзуларне и сугерисати влади Велике Британије да у Београду нису добродошле британске дипломате осим оних који би се бавили конзуларним половима.

Српског амабасадора из Лондона треба исто одмах повући у Београд а службену и дипломатску комуникацију са владом Уједињеног краљевства у Лондону свести на обављање конзуларних послова. 

Резолуција о Сребреници који Велика Британија има намеру да поднесе Савету безбедности УН и све оно што се наводи у њој не одговара истини, чињеницама и чињеничним стању већ је реч о најприземнијој анти-српској пропаганди која за циљ има да post factum оправда ангажовање Велике Британије и осталих западних сила које су биле ангажоване у решавању кризе на Балкану коју су огромним делом саме и креирале ради постизања својих геополитичких и економских циљева уједно кршећи међународно право и међународне норме.

Британска резолуција нема за циљ помирење тада сукобљених страна већ има за циљ стварање нових подела и деоба, дизања међунационалних тензија у БиХ како би се експолатацијом сукобљених страна и њихових интереса постигли одређени геополитички и војни циљеви који немају везе са страдањем било Муслимана било Срба на територији БиХ а све опет наравно на уштрб Срба и њихових легитимних националних интереса.

Британску резолуцију одликују беспризорне лажи и манипулације и из те резолуције избија мржња према Србима и њиховим легитимним националним интересима.

Србија представнике земље који јавно шире мржњу према Србима и подстрекавају друге на исту не може и не сме сматрати пријатељском земљом и то је разлог из кога британском амабасадору у Србији треба одузети агреман и прогласити га за непожељну особу.

Када та британска резолуција о Сребреници стигне у УН српско министарство спољних послова треба позвати и амбасадоре САД и Холандије који подржавају британску резолуцију да обајсне ставове њихових влада поводом гомиле неистина, лажи и приземних манипулација које се налазе у тој резолуцији.

Пише: Милинко Милинчић,

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине