Вести:

Monday, February 2, 2015

Нови дом за најбројнију српску породицу на Косову и Метохији

Monday, February 2, 2015 | КМ новине 2

Своју кућу у коју су се коначно уселили баш на православни Божић, најбројнија српска породица на Косову и Метохији, полако сређује.


Станојковићи из Сушића код Штрпца, купују неопходан намештај, бирају без журбе, јер желе да њихов дом од 56 квадрата, уместо дојучерашње уџерице, буде место где ће се сви лепо осећати.

Не само домаћини 56-годишњи Радован и 40-годишња Љиљана већ и њихово дванаесторо деце, од којих је 19-годишњи Јовица због очеве болести преузео на себе бригу о вођењу домаћинства.

У њиховој тврдој вери и жељи да остану и опстану на родној груди четири године им свесрдно помажу читаоци "Вести" широм света.

После великог прилога од 1.200 долара који су недавно добили, а прикупили га племенити Јела и Ранко Булатовић из Мелбурна са пријатељима, већ им стиже и нова помоћ од земљака из Аустралије.

Овога пута редакција "Вести" је пут Космета отпремила још 150 аустралијских долара, дар две пријатељице из Аделејда, Б. Г. и А. Б, које су им пожелеле све најбоље у старом завичају али под новим кровом.

- Свима се захваљујемо - вели Јовица који нам је преко мејла послао и доста слика са новог огњишта.

- Поред још једног лежаја, купили смо и леп трпезаријски сто и столице, да се заједно сви окупимо за вечером... Део примљених средстава утрошили смо на кућни инхалатор који је био већ дуже време неопходан малој Катарини, иначе од рођења болесној од бронхитиса. Сада се надамо да више нећемо тако често морати да путујемо до крагујевачке болнице, где смо носили нашу двогодишњу сестрицу на инхалације - поручује млађани Јовица, који се како сам каже, увек у Бога узда.


Вести-онлајн


Припремиле: КМ Новине

2 comments:

  1. Свака част! Али нови дом од 56м2 на толико бројну породицу је само прва ставка! Одмах до новог дома од 56м2 треба да се сагради још један нови дом од 56м2 јер ће се ова деца брзо женити и село Сушиће, најистуреније село, бројчано ојачати! И то не једну кућу, него 3 куће од 56м2 и три добре штале и један трактор са свим прикључцима! Па онда од ове породице која има добру бројчану основу направити једног јаког чувара нашег народа у Жупи Сиринчкој! Питате се одакле паре? Па то је трошак од непуних о.5% проћерданих пара на глупости!

    Поз - Иван БР

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сиринићкој - исправка

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине