Вести:

Monday, February 23, 2015

Осуђујући Тачија Дрецун га подржао

Monday, February 23, 2015 | КМ новине 0

Члан СНС-а и председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, осуђућујући Тачија, подржао га је и саветовао даље кораке.



Он је данас, уважавајући тзв "државност" Хашима Тачија изјавио да његова најава да ће тужити Србију за геноцид, представља увреду за жртве. Веороватно је мислио на српске жртве којих је неколико хиљада а међу којима нема ни једне да је за њено страдање неко осуђен или да се макар сазнало шта је са њима, како су и где скончали. За разлику од шиптарских где је број неколико стотина па и хиљада пута увеличан а да међу Србима има осуђених за неке од тих злочина.

У истој реченици Дрецун је наставио да саветује сепаратистичку творевину како да што пре стине до свог циља и оценио да тзв., "Косово не може да иде напред, ако хитно у наредних неколико месеци не формира Специјални суд који ће истражити и подићи оптужнице против оних припадника теророситичке ОВК који су починили ужасне злочине над цивилним становништвом, претежно српским, али и осталим неалбанским, као и над припадницима српских снага безбедности", рекао је Дрецун.

Ово је више него бедна осуда, напротив, изузетно срамна. Од Хашима Тачија, онога за кога је чак и Дик Марти изјавио да постоје докази о умешаности у организацију трговине органима, не може се друг ништа ни очекивати осим извргавања руглу својих жртава. Посебно што за то није никоме и нигде одговарао а једина земља која је против њега подигла оптужницу - Србија, данас га уважава као себи равног државника, подилазећи овом светском криминалцу зарад ихнтереса Запада и штете Србије.

Али колико ниско и безвредно биће мора да буде да осуди најаву попут Тачијеве и да га истог тренутка саветује како да оствари свој циљ због кога су, осим профита, све те српске жртве страдале? А истакао је да је свега потпуно свестан и да одлично познаје ситуацију јер је и сам боравио на Косову и Метохији током операција терористичке УЋК.

"Терористичка ОВК је плански изводила насиље, убијала цивилно становништво, вршила етничко чишћење, што се може протумачити као геноцидна намера. Да ли је терористичка ОВК починила геноциде на КиМ утврдиће свакако суд који треба да буде формиран", рекао је Дрецун.

Када је реч о Србији, председник Одбора за КиМ у Скупштини Србије је рекао да су припадници српских снага безбедности бранили све становништво управо од терористичке ОВК којим је, како је рекао, командовао Хашим Тачи.

Дрецун је, поред тога, оставио могућност одлагања или чак неформирања суда је додао да је за то потребно обезбедити финансијска средства, која по садашњим проценама износе 200 до 300 милиона евра, као и судије које ће судити у тим процесима(?).

Наравно, он није желео да исувише каља "углед" те терористичке организације па није ни поменуо недавну изјаву шефице америчког Конзулата у Приштини, Трејси Џекобсон, која је рекла да ће тај суд служити да "спере црну мрљу са славне борбе" припадника ове организације при чијем помињању су неке српске агенције ставиле наводнике код - терористичка. Када се говори о тзв., премијеру, председнику или било ком другом предтсванику ове терористичке творевине, у српским медијима наводника - нема.


Агенције

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине