Вести:

уторак, 4. новембар 2014.

Кос. Митровица: Пола године од ''пакла'' у Одеси обележено паљењем застава Укро хунте и тзв ''Косова'' (ВИДЕО)

уторак, 4. новембар 2014. | КМ новине 0

Срби из Косовске Митровице обележили су пола године од стравичних сукоба и масакра у Одеси - паљењем застава.
...
Група непознатих особа, по свему судећи српске националности, из северног дела Косовске Митровице, обележила датум сећања на жртве проруских активиста живих спаљених у Дому синдиката у Одеси, почетком маја ове године.

Они су једну заставу бивше Украјине, исписану нацистичким паролама којима се "Десни сектор" и режим у Кијеву ките, запалили током једне од претходних вечери. На застави су били исписани иницијали Европске уније "ЕУ" као и НАТО-а повезани кукастим крстом. Вероватно је то била веза да истом приликом запале и заставу непостојеће, такозване "републике Косово".

Од информација које су са снимком стигле у нашу редакцију писало је једино "Шест месеци од погрома у Одеси". На наша даља питања није било никаквих других одговора.

У тому граду бивше Украјине, присталице неонацистичког "Десног сектора" извршиле су непотребно и нељудско насиље према проруским активистима, својим суграђанима. Девојке су са осмесхом пуниле флаше бензином којима ће запалити Дом синдиката са људима затбореним унутра и огрнуте украјинским заставама. Неки од полицајаца и милитаната пуцали су или палицама убијали оне који су од пламена у згради искакали кроз прозор. Многи сматрају да је тог дана Украјина престала да постоји.

Ова зверства згрозила су цео свет али не и представнике Европске уније и Запада који не престају да тој струји пружају своју политичку и логистичку помоћ. 



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине