Вести:

Saturday, September 13, 2014

Стићи ће зима и у ту Србију

Saturday, September 13, 2014 | КМ новине 0

Ових дана прича се да Русија заврће гас Пољској али неће само Пољаци бити ти који ће стављати шалове око врата да се угреју.
...


ХЛАДНА ЋЕ БИТИ ЗИМА 2014/2015!!!

Док су многи од нас заузети праћењем вести на међународној сцени задовољно трљајући руке при сваком логичном одговору Владимира Путина на европске провокације, за трентак забораве да они живе у Србији коју власт и даље води европским путем равно у ропство.
Стићи ће зима и у ту Србију.


А када се искључи ТВ и завири у новчаник не би ли направили рачуницу како обезбедити грејање и зимницу за ову годину, након првог налета хладног зноја, долазе и други проблеми.


Они који користе градско грејање немају ту главобољу јер већ пију Аналгине како би преживели ону другу главобољу изазвану висином месечних рачуна за грејање и нагомиланим неплаћеним рачунима.


Међутим, они који користе своје котлове за грејање већ броје дане до првих мразева и питају се када и одакле ће им стићи угаљ.


На ту тему пише ми пријатељ који живи у Пожаревцу, граду у чијем окружењу постоје познати копови угља.


"Zovem pre neki dan da se raspitam za ugalj, kazu dobili info da nema uglja i da ga nece ni biti, mozemo da uzmemo pare ko je uplacivao preko penzionera ili da cekamo pa sta bude..
Kazu zovite za dva dana i tada cemo imati konkretniji odgovor...
Zovem jutros i pitam isto za ugalj, kazu rekli su im da nema prodaje uglja i da ga ne mozemo ni kupiti iako nam penziono udruzenje vrati novac, pa da ga kupimo za kes... Znaci ne moze se do daljeg kupiti ugalj... katastrofa...
Tako je ovde kod nas, a mi "proizvodimo" ugalj... paradoks
Najgore sto sad ne znam sta da radim, da li da povlacim novac ili da cekam da se kreteni smiluju i da to ipak proradi... a onda dok nam isporuce, pocece zima uveliko, najverovatnije a u udruzenju penzionera kazu da je licno generalni direktor stopirao prodaju uglja.."


Ко је стопирао продају угља и због чега верујем да ће грађани тешко сазнати али можемо само претпоставити.
Како ће се грејати ове зиме они који немају алтернативно решење, то сам Бог зна.



Елизабета Петровић, "Наш одјек"


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине