Вести:

Thursday, September 4, 2014

Нови командант окупаторских снага на КиМ

Thursday, September 4, 2014 | КМ новине 0

 Италијански генерал Франческо Паоло Фиљуоло данас је преузео дужност новог команданта окупаторских снага (Кфора) на Косову и Метохији. Поданици уприличили свечаност у окупираној Приштини.
...


Насловна фотографија: Косовски муфтија Трнава, узурпатор трона епископа рашко-призренских Теодосије и римокатолички бискуп Ђерђи састали су се 16.08. са командантом Кфора, генерал-мајором Салватореом Фарином у кампу ‘Филмски град’.




Њему је дужност предао досадашњи командант на челу окупатора, генерал Фарина. 

Церемонија примопредаје команде окупатора одржана је у војној окупаторској бази Кфора у насељу "Филм Сити" у Приштини одакле је протерано готово сво српско становништво месец дана по окупацији покрајине.

У говору поводом примопредаје команде госпођа Атифете Јахјага се искрено захвалила окупаторима награђујући га извесном медаљом.

Награду ће при одласку добити и новопостављени генерал а захвалност, по утврђеном неписаном правилу, тек ако учини да се страдање Срба додатно увећа.

До сада, изузев у манастиру Дечани и од стране узурпатора Епархије рашко - призренске теодосија, ни једна медаља, признање нити захвалност од српског народа или институција није уручено окупаторским генералима.

Упркос крајње негативном исходу и билансу страдања српског становништва због окупације Косова и Метохије, додатно се посрамио начелник војске Србије, генерал Диковић, играјући фудбал са њима. Бескрупулозност је одигравање "пријатељског меча" у кампу Бондстил где су дуго били заточени Срби а одакле је главном осумњиченом за подметање експлозива под аутобус Ниш-експреса, омогућено бекство.

Припаник британских окупационих снага са шиптарским поданицима 1999. године, на почетку великог страдања и прогона Срба са Косова и Метохије.

Агенције

Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине