Вести:

Wednesday, September 17, 2014

Тишина тамо, вас 2500 Срба несталих на КиМ!

Wednesday, September 17, 2014 | КМ новине 0

Породице несталих Срба са Косова и Метохије после 16 година дугог чекања правде, добили нему али оштру протестну ноту на њихово постојање и захтеве да се истраже злочини над њиховим најближима.
...

Протесту у Грачаници на коме су породице чији су рођаци нестали на Косову и Метохији крајем деведесетих година, још једном затражиле правду и одговоре, нико од политичара се није придружио нити било како обратио. Изгледа да је битније не увредити злочинце код којих су у радном односу него окрепити породице њихових жртвава које већ 16-ту годину чекају и траже, ако не могу да добију правду, онда барем истину.

Прилог Будимира Ничића.                                                            

Породице оних које су шиптарски терористи киднаповали деведесетих година, Међународни дан несталих, 30. априла, дочекале су са већим трудом да укажу на своју бол и затраже правду, него ранијих година.

Шест дана пре овог датума Удружење несталих и киднапованих на КиМ је, у Београду, у Устаничкој улици преко пута Тужилаштва за ратне злочине, развило натписе, фотографије и доказе тражећи истину и расветљавање судбине својих најближих. Лица несталих икиднапованих са око 2500 фотографија постављена су насупрот згради Тужилаштва. Надали су се тако да ће ови неми погледи допрти до оних који могу барем нешто да учине.

Огорчени смо. Овде стоји ликом, именом и презименом 2500 људи заједно са датумом убиства или отмице. На сликама су војници, полицајци и цивили којима није дато право на живот. Сматрамо да имамо право на истину и правду и тражимо одговорност оних који су клали и убијали – рекао је за Дневно.рс (једини београдски медиј који је желео да извештава о томе) Сима Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ.




Да су ово слике муслимана из Сребренице, гарантујем животом да би хиљаде и хиљаде Београђана, почев од НВО, "Жене у црном" и остали, дошли да се солидаришу са породицама убијених муслимана. Ја немам ништа против тога, каже Спасић, али где су они да дођу и виде српске жртве? 

Он је додао да су породице годинама прикупљале и предавале материјалне доказе и смернице истражитељима Тужилаштва за ратне злочине али када су Хагу предати сви српски генерали, престала је и сарадња са њима. већ двадесет и пет дана њима се нико није обратио нити им пришао да поприча о проблему због се ту налазе. Да ли је то због тога што су и проблем и починиоци и решење, али нажалост и смернице за делање српских органа са Запада, већ одавно познате?

Систем је добро постављен али на погрешан колосек. Ако већ не раде свој посао и не желе да трагају за починиоцима злочина који су ионако познати, нека барем помогну тако што ће напустити своја радна места. Биће много лакше када се зна да нема ко да тражи правду и да такве институције у држави Србији не постоје. Нека су им плате, само нека се склоне да не увећавају муку напаћених породица српских жртава са Косова и Метохије.




Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине