Вести:

Friday, August 8, 2014

Амерички полицајац: Не морам да поштујем Устав који је Обама уништио (видео)

Friday, August 8, 2014 | КМ новине 0


Не сачекавши завршетак службене истраге поводом свог "испада", сам вратио полицијску значку.
...

 Ричард Ресин (59), амерички полицајац - из града Хелмета у Њу Џерсију - постао је преко ноћи национални и херој и антихерој.
 
 Он је - кад му је службено дошао извесни Стив Вронко и почео да му доказује да по Уставу САД има право да снима видео на јавном месту - прво изговорио да је Барак Обама уништио амерички Устав и да зато за њега „Устав није закон“.
 Одмах потом је додао нешто у стилу: ако Обама може да крши Устав САД - онда Устав САД мене ни на шта не обавезује. Вронко је све ово снимио камером и поставио на инфо-сајт "Реедит". На Ресина се сручио талас протеста, али је било и доста закамуфлираних одобравања и израза разумевања за његову позицију.

Његове речи које су изазвале буру у Америци можете чути од 11 секунде следећег видеа:



Сам Ресин је прво изјавио да је „пао у ватру“ и да је рекао и оно што није хтео и што није његова права позиција. Против њега је отворена „службена истрага“, а он је - не дочекавши њен завршетак и одлуку - вратио полицијску значку. После 36 година службе...


Извор: Агенције,
Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине