Вести:

Wednesday, August 6, 2014

Трепча:Најбољи резултат у историји овог рудника!

Wednesday, August 6, 2014 | КМ новине 0

Рудници и флотација Трепча у јулу су произвели око 1.900 тона концентрата олова и цинка, односно три тоне по запосленом.
...

То је најбољи резултат у историји рада овог рудника, саопштило је руководство холдинга РМХК "Трепча", поводом 6.августа, Дана рудара.

Остварена су и најбоља техничко-технолошка искоришћења - 95 одсто на олову и око 90 одсто на цинку и то захваљујући ново инсталираној флотациској секцији и технолошкој дисциплини запослених, наведено је у саопштењу.

Генерални директор Јован Димкић изјавио је да менаџмент Трепче очекује стабилну пословну годину и континуитет оваквих производно-финансијских резултата.



Производни погон РХМК "Трепча", пре неколико година. Ништа од тада није улагано.

"Добар резултат би могао да наруши само драстичан утицај спољног фактора, везан за још нерешен правни статус и баријере на које Трепча наилази у односу са тзв. Косовским институцијама", изјавио је Димкић у саопштењу које је проследила Канцеларија за Косово и Метохију.

Менаџмент Трепче, према његовим речима, очекује подршку и наставак активног односа Владе Србије, која је једина овлашћена и компетентна за решавање статусних питања.

 
Димкић је добре резултате изнео на данашњој прослави Дана рудара Србије, којој су у флотацији у Лепосавићу присуствовали запослени у том комбинату, рудари, флотери, металурзи.

Занимљиво је да РХМК "Трепча" није била предмет спорног извештаја о трошењу буџетских средстава Р. Србије, намењених Косову и Метохији, иако су сви радници овог комбината на платном списку који се намирује средствима из државног буџета.

Такође, упућенији локални политичари тврде да је овај комбинат непризнатом и самопроглашеном "Косову" платио 6 милиона евра на име пореза за пословање.


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине