Вести:

Thursday, March 21, 2024

На Косову и Метохији табле са ижврљаним натписима на српском нико не чисти, пожељне су

Thursday, March 21, 2024 | Уреднички колегијум 0

На Косову и Метохији табле са ижврљаним натписима на српском нико не чисти, пожељне су

Недавно су косовски сепаратисти и на северу Косова и Метохији поставили тобоже двојезичне табле али прво на албанском иако у овом делу покрајине Албанаца готово да и нема уопште.

Недавно су косовски сепаратисти и на северу Косова и Метохији поставили тобоже двојезичне табле али прво на албанском иако у овом делу покрајине Албанаца готово да и нема уопште.


Илегално уклањање табли са ћириличним натписом и уместо њих постављање оних на албанском и латиничним писмом, била је ударна вест у свим медијима на српском али и на албанском. Ово је учињено је како би Срби додатно били понижени и испровоцирани па тако пре свега представљају провокацију и јасну поруку да Срби ту нису пожељни и да се рачуна на њихов прогон.


Као одговор табле су добиле нов изглед. Натписи на албанском су префарбани док они на латиници нису. Сепаратистичке службе су одмах  наложиле њихово чишћење. Међутим, широм Косова и Метохије налазе се табле са прежврљаним натписима на латиници, који се сматрају српским, али на њихово жврљање нико није реаговао.

Иако је та примитивна и дискриминишућа ситуација на Косову и Метохији редовна, чишћење тих знакова као да није ничија брига.

Наиме, тиме се конкретно показује да се српски језик на овом делу територије Србије, од стране албанских сепаратиста, користи тек формално како би се задовољили "стандарди" лицемерног Запада. Подсећања ради а нарочито за млађе, ментори мртворођене квази-државе Косово, Западни насилници и светски силеџија број 1 - Америка, пројекат отимања КиМ од Србије започели су обимном пропагандом, настављеном невиђеним ратним злочином и НАТО агресијом чију 25-ту годишњицу ускоро обележавамо а у завршници заокруженом геноцидом над Србима. Излишно је очекивати да ће они који су и испланирали прогон Срба са КиМ и омогућили његово спровођење, сада реаговати на ижврљане табле какве и сами највише воле да виде.


Треба додати и то да је од доласка на власт Александра Вучића простор Косова и Метохије у највећој мери до сада албанизован и добио обрисе државности какве никада у историји није имао.

Нарочито тешке последице видљиве су на северу покрајине. Тотална окупација, предаја српских зграда током опсежне акције одвлачења Срба са КиМ на митинг "Србија наде" како би косовски Албанци на миру преузели државни посед и на њима истакли сепаратистичке заставе понижавајући читаву српску државу, представљају први талас уклањања српских државних симбола и њихову замену сепаратистичким а коме је, видимо, кумовао управо Александар Вучић. Он стоји и иза последњих уклањања табли са српским натписима на северу КиМ јер је сепаратистима неко морао да гарантује да неће бити отпора при постављању тих табли у чисто српским срединама. А познато је да је Вучић ангажовањем криминалаца и злоупотребом државног апарата, пре свега уцењивањем Срба радним местима и личним примањима, у потпуности преузео контролу над организацијом и животима Срба на Косову и Метохији како би што лакше и без отпора спровео велеиздају. 

Подсетимо, уз асистенцију такозване "Косовске полиције", албански радници су 14. марта уклонили регуларне табле са ћириличним натписима насеља на северу покрајине и заменили их оним на албанском језику уз дописане латиничне називе. На тај начин албански сепаратисти су обележили годишњицу 17. марта када су починили масовно насиље над Србима, датум највећег погрома на територији Европе који су над цивилима починили припадници неког народа, такође цивили. Такав пример примитивног злочина можда је и највећи још од средњег века.
       
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине