Вести:

Saturday, March 23, 2024

НЕМА ПРЕДАЈЕ: После више година тврђава Звечан поново осветљена! (ВИДЕО)

Saturday, March 23, 2024 | Уреднички колегијум 0

НЕМА ПРЕДАЈЕ: После више година тврђава Звечан поново осветљена! (ВИДЕО)

Србе Звечана, Косовске Митровице и околине, данас је нарочито обрадовала светлост која се ширила са врха средњовековне тврђаве Звечан над којом се поносно вијори српска тробојка. 

Србе Звечана, Косовске Митровице и околине, данас је нарочито обрадовала светлост која се ширила са врха средњовековне тврђаве Звечан над којом се поносно вијори српска тробојка.


Пре нешто више од десет година Срби са севера КиМ уз помоћ општине Звечан у систему Републике Србије, спровели су расвету и осветлили тврђаву Звечан која се тако осим по дану, од тада могла и по ноћи видети из далека. Није требало дуго по доласку на власт СНС-а и Александра Вучића да тврђава потоне у мрак, исто онако како је у мрак потонуло све српско на Косову и Метохији под његовом влашћу.

Убрзо по оснивању сепаратистичке странке "Српска листа" и њиховом уласку у сепаратистички систем косовских Албанаца, тврђава Звечан као симбол српске историје, државности, вечите борбе и победе, симболично је пала у мрак и то од стране издајника. У први мах струја је искључивана повремено, у кратким интервалима од по неколико дана како би изгледало да је у питању квар.

Како су се проблеми гомилали тако је и тврђава све чешће западала у мрак да би се наједном прекинуло са њеним осветљивањем.

Осим чињенице да као и све што је српско, и ова тврђава је "бола у око" албанске сепаратисте и да је то био више него јак разлог да она потоне у мрак, није било другог разлога да расвета буде угашена.

Тврђава Звечан ове вечери



Последњих дана косовски Албанци су тајно, у неколико наврата, покушали да скину заставу са тврђаве али су Срби већ истог дана поново монтирали јарбол и враћали заставу на своје место.

Поред других притисака и ово је мотивисало локалне Србе да поново активирају расвету и осветле понос читавог српског народа а не само Косова и Метохије - средњовековну тврђаву Звечан!

Упркос велеиздаји Александра Вучића и његових слугу из сепаратистичке "Српске листе", Срби показују да нису сасвим клонули духом и да су ту, да стоје иза својих речи - НЕМА ПРЕДАЈЕ!
 




* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине