Вести:

Monday, March 18, 2024

Реаговање Српског националног већа Косова и Метохије на лажи Аљбина Куртија

Monday, March 18, 2024 | Уреднички колегијум 0


Реаговање Српског националног већа Косова и Метохије на лажи Аљбина Куртија
Аљбин Курти, такозвани "премијер" у оквиру илегалног сепаратистичког система, изнео је гнусне лажи о албанском масовном злочину над Србима 17. марта 2004. године на шта је реаговало Српско национално веће.

Реаговање Српског националног већа Косова и Метохије на лажи Аљбина Куртија

Курти је на свом Фејсбук налогу написао да је масовни злочин косовских Албанаца изазван "дављењем тројице албанских дечака" и чак написао и њихова имена!

У ствари, истина је да су медији косовских Албанаца пренели лажну вест да су се два а не три дечака удавила у реци Ибар на северу КиМ а да је један од преживелих испричао да су бежали јер су их јурили Срби са псима. Одмах је установљено не само да нису Срби јурили албанске дечаке па чак ни то да су се удавила двојица већ да ни једно албанско дете није погинуло нити било мртво!

Међутим, унапред припремљени злочин је већ почео да се догађа широм Косова и Метохије где је јасно све то било најављено и организовано те на крају и прецизно спроведено.

На гнусне лажи шиптарског илегалног премијера, одговорило је Српско национално веће. Њихово саопштење преносимо у целости:


KУРTИ, СРAM TE БИЛO!

Невероватна је бескрупулозност и бесрамље које поводом Седамнестомартовских догађаја, једног од најтрагичнијијих дана у историји Срба и Косова и Метохије, бљује отворени мрзитељ Срба тзв. премијер Косова Аљбин Курти. 

Изјаву коју је тим поводом дао овај србомрзитељ није случајна, она је у функцији даљег застрашивања и протеривања преосталог српског народа са њиховог вековног огњишта, који истрајава и опстаје под најтежим условима, упркос свакодневном Куртијевом кукавичком обрачуну са њим. 

Без обзира на Куртијеве лажи, 17. март ће остати као један од најсрамнијих дана у историји Косова и Метохије и албанског народа! 

Прогон и убијање ненаоружаних људи, паљење кућа својим комшијама, рушење цркава и манастира, су неспорне и тврдоглаве чињенице које осуђују и демантују срамну изјаву Аљбина Куртију. Оваквим ставовима Курти је себе искључио из било којих договора и разговора за даљу судбину Срба на Косову и Метохији.

Српско национално веће Косова и Метохије позива све политичке факторе међу косовско-метохијским Србима да прекину и бојкотују даље  разговоре са Аљбином Куртијем, док се јавно не извини за увреду Срба и његових невиних жртава. СНВ позива Ненада Рашића, министра у влади Косова и његову саветницу Раду Трајковић да реагују  напуштањем позиције у Куртијевој влади, које својим присуством, нажалост, дају легитимитет његовом антисрпском деловању.

Очекујемо да на изјаву Куртија реагују и представници међународне заједнице, али и слободоумни Албанци, пре свега интелектуалци, који би својим ћутањем, уствари, стали на страну овог неразумног и незрелог човека!

У Грачаници, 17. Март 2024.
Информативна служба СНВ



 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине