Вести:

Tuesday, February 6, 2024

Медији у режимској пропаганди не штеде ни муку, страх и неизвесност Срба у Гораждевцу

Tuesday, February 6, 2024 | Уреднички колегијум 0

Медији у режимској пропаганди не штеде ни муку, страх и неизвесност Срба у Гораждевцу

Житељи Гораждевца уплашени су након упада такозване "Косовске полиције" у просторије Привременог органа општине Пећ и Пошту, као и привођења троје радника ове институције, но режим мора да се промовише по сваку цену.
Житељи Гораждевца уплашени су након упада такозване "Косовске полиције" у просторије Привременог органа општине Пећ и Пошту, као и привођења троје радника ове институције, но режим мора да се промовише по сваку цену.
Гораждевац, центар - Аутобуска станица без путника али ако власт из Београда настави да се овако опходи према овдашњим Србима, одавде ће сви отићи само у једном правцу.




Текст и фото: Иван Максимовић



Они страхују од тога шта ће се десити уколико не добију редовна новчана примања након што је такозвана "Централна банка Косова" забранила употребу динара преноси про-сепаратистички портал основан од стране људи при Канцеларији за КиМ, "Косово онлајн".

Новац из Поште у Гораждевцу је у петак отела такозвана "Косовска полиција" чиме су мештани онемогућени да подигну своја редовна примања.

Поменути портал, "Косово онлајн", основан са циљем промоције сепаратистичких тежњи косовских Албанаца, у ту сврху користи и ову прилику. Те тако наводе да је Милена Јовановић, пензионерка из Гораждевца, "позвала представнике међународне заједнице" да дођу и увере се каква је ситуација на терену, истичући да старији грађани немају новца ни за лекове. Овим се главни кривац за проблеме Срба на КиМ, Александар Вучић, аболира од велеиздаје коју чини.

Међутим, ово сада превазилази све познате тешкоће са којима су се овдашњи Срби сретали, каже Милена.

"Овде живим, овде сам рођена, ту сам стално, прешла сам све муке, али ово је преко сваке границе. Није добро, посебно за нас пензионере, не можемо да купимо чекове, немамо динаре, немамо новца. И онако је пензија мала и не одговара нашим потребама, али ово је прешло сваку границу и зато молим међународне демократе који кроје нашу политику овамо, нека дођу да виде и да се увере шта се све ради и како ми живимо и да ли је ово нормално, и да ли овог има игде на свету“, рекла је Јовановић.


Западне демократе "кроје нашу политику", то је добрим делом лињеница, али она овако накарадно и наказно није била скројена све до доласка на власт Александра Вучића.

Славица Дашић каже да њен супруг прима минималну зараду, све рачуне уредно плаћају систему албанских сепаратиста због чега има право да упита и Аљбина Куртија чиме ће у наредном периоду плаћати рачуне, ако немају где да подигну новац.

"Не знам како ћемо. Мој муж прима минималац. Плаћамо струју, плаћамо воду, плаћамо порез на кућу, плаћамо комунални отпад, све плаћамо. Страхујемо, али имам наду у нашу Србију, ваљда ће неко да нам помогне. Он (Курти) нама то не даје, то је мој муж зарадио, тај минималац. Радио је у Пећкој пивари и то га је следовало као и све друге раднике. Сада не прима ништа од Косова, а плаћа све. Треба Курти да се запита. Треба у селу сви да се побунимо и да питамо одакле да му плаћамо“, рекла је Дашић.

Радмила Симоновић живи недалеко од поште и уплашена је за своју безбедност након последњих препада иако институционализованих али ипак екстремиста косовских Албанаца.

"Стрепимо, ја не могу да радим, живим од те пензије. Увече када седнем, размишљам, шта ћу и како ћу, не знам. Ја једино да пошаљем да ми у Србији брат и сестра подижу пензију, кад нема пара, џаба“, рекла је Симоновић барем како преноси "Косово онлајн" који, ето, истиче да Срби у Гораждевцу живе у иностранству ваљда јер морају да шаљу некога по њихове потребе "у Србију".

Све су то наизглед ситне огреботине на националној свести Срба али учестале оне се претварају у живи рану кроз коју пролазе многе отровне стреле вешто упаковане попут ових.

Досадашњи страхови и стрепње косовскометохијских Срба појачани су након ових, по свему судећи, координисаних потеза са режимом Александра Вучића. Гораждевац јесте познат управо по страдању када су албански крвници 13. августа 2003. године убили двоје и ранили или натеравши у бег повредили на десетине српске деце док су се летњу жегу гасили купањем на Бистрици.

И пре, као и после тога, неки од метохијских Албанаца нису крили намеру да Срби из Гораждевца буду протерани а село сравњено са земљом да "ни камен на камену не остане". Па ипак, све док Александар Вучић током процеса велеиздаје скривеног иза плашта преговора у Бриселу, није тим истим Албанцима предао Косово и Метохију, овако драстичне ствари се нису догађале! 

Тако не остаје простора сумњи да су и последњи догађаји изведени у договру свих страна а на штету овдашњих Срба.

Да би новац могао да буде заплењен, он је пре тога морао да буде довезен на Косово и Метохију а како је реч о званичном транспорту новца неке банке, сваки износ се унапред најави службеницима сепаратистичког система који га затим пропуштају на административним прелазима како би даље био дистрибуиран. И са овим новцем се догодило исто те је бесмислено да га службеници "царине" косовских сепаратиста пропусте да би га запленили нешто даље осим ако није у питању изазивање нереда чиме би се у медијима оснажио утисак и ауторитет сепаратистичких власти а Срби на Косову и Метохији додатно преплашили и били натерани на додатно расељавање.

Истовремено, ширењем дефетизма у остатку Србије на овај начин изазива се деморалисаност и осећај немоћи ради што лакшег препуштања Косова и Метохије косовским Албанцима. Посредно ће јавност тиме лакше прихватити и велеиздају коју чини Александар Вучић као нешто неминовно што, наравно, ни мало није случај. По свему судећи последњи талас насиља над Србима у покрајини координисан је из Београда, Приштине као и са запада, како би се десило управо све то.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на FacebookTwiter или Instagram



https://www.gmail.com/maksimovicivankim@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завршетку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине