Вести:

Friday, February 2, 2024

Жаклин Настић: Када ће тема бити прогон Срба које политички организују албански сепаратисти?

Friday, February 2, 2024 | Уреднички колегијум 0

Жаклин Настић: Када ћете поставити питање о прогону Срба које политички организују албански сепаратисти?
Жаклин Настић, посланик Левице у немачком Бундестагу, жестоко реаговала на нападе Михаела Рота на Србију.

Жаклин Настић, посланик Левице у немачком Бундестагу, жестоко реаговала на нападе Михаела Рота на Србију.


Председник спољнополитичког одбора немачког Бундестага, Михаел Рот, на друштвеној мрежи Твитер (данас "Икс") напао је без повода државу Србију.

"Косово (мислећи на албанске сепаратисте са КиМ, прим. ред.) се може ослонити на нашу подршку на путу ка ЕУ. Коначно нам је потребан искорак у дијалогу о нормализацији. Србија мора престати са својим провокацијама!" написао је Рот навијачки.

Један од корисника ове мреже одговорио је директно и, рекло би се, у име свих здравомислећих Срба:

"Немци су у Другом светском рату убили 30 милиона Словена, то није било довољно. Дошли су 1999. да још крваво бомбардују Србију. Сада учествују у убијању Руса. Надам се да је Немачка Сатани мета број један" написао је корисник Дан Гиљен.

Нарочиту тежину има одговор Жаклин Настић, посланика Левице у Бундестагу. 

"Нормализација? Провокације из Србије? Ни речи о последњој провокацији руководства Косова  (мислећи на албанске сепаратисте са КиМ, прим. ред.) забраном српског динара, чиме поново ескалирају и чине живот Србима на Косову неподношљивијим. Етничко протеривање Срба које је политички организовало руководство у Приштини, када ћете Вам то бити тема? Нормализација је двосмерна улица. Нисту нарочито кредибилни ако на све ово ћуте." реаговала је Жаклин на ову срамну објаву.


Рот је познат по својим острашћеним нападима на представнике српске власти па чак и самог председника Србије што је, без обзира на штету коју Вучић наноси Србији између осталог и чинећи издају КиМ у корист немачких интереса, недопустиво у свету дипломатије.

Рот то и не чини због Вучића. Он зна да Вучић, који је на дан бомбардовања довео у Србију немачког канцелара Герхарда Шредера који је, заједно са америчким и британским руководством био водећи заговорник и координатор НАТО агресије, неће ничим реаговати на нападе својих западних ментора и заштитника у криминалу који спроводи у Србији, већ преко њега као председничке институције напада сам српски народ и државу.
 
Циљ, заправо више порив Рота, јесте усађени став оне Немачке која је у Србији убијала 100 Срба за једног нацистичког војника а да им за то никада није суђено, да настави управо са таквом методом. Један од показатеља јесте и загриженост у подршци косовским Албанцима, традиционалним савезницима свим окупаторима Србије па и нацистичке Немачке у оно време.
 
Михаел Рот у срдачном сусрету са представником паралелне власти албанских сепаратиста, Аљбином Куртијем
 
Осим тога, Рот не само да не крије већ истиче отворено своју подршку и неонацистичком режиму у бившој Украјини.
 
Зар све то не доказује дубоко усађену нацистичку идеологију и жеђ за крвљу код овог немачког политичара? По свему судећи доказује баш то. Све док у томе нема снажног отпора у Бундестагу, Немци који су ничим изазвани у једном веку починили чак три геноцида над Србијом (Први и Други светски рат, затим опет 1999. године) у свом односу према Србима апсолутно ништа нису променили.
 
То их сврстава у ред оних којима се не сме веровати а тек никако повлађивати у њиховим намерама које су крајње непријатељске. То је показао и француско-немачки план који Косово и Метохију види као "независну државу" а за који се каже да га је Александар Вучић у потпуности прихватио.

 
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине