Вести:

Monday, February 5, 2024

Вучићево ратнопрофитерско протеривање Срба са Косова

Monday, February 5, 2024 | Уреднички колегијум 0

Вучићево ратнопрофитерско протеривање Срба са Косова

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да Србија неће никада признати независност Косова и Метохије, чак ни по цену да на тој територији не буде Срба.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да Србија неће никада признати независност Косова и Метохије, чак ни по цену да на тој територији не буде Срба.


Истинита верзија ове изјаве гласила би: „Србија све време признаје Косово, а да ли ће тамо остати Срби – баш нас брига“.

Или, још прецизнија верзија истине у вези са дубоко лажном и срамном изјавом министра одбране гласила би: „Србија све време повлачи потезе који заправо протерују Србе са Косова тиме што шири мржњу према косовским Албанцима и организује самоубилачке акције које утврђују вишедеценијску мржњу два народа“.

Даље, далеко прецизнија у смеру истинитости изјава Милоша Вучевића од последње би гласила: „Србија се радује сваком потезу косовских власти који угрожавају Србе и чине им место на којем живе, рођени су, где су им живели преци – небезбедним и угрожавајућим“.

Када бисмо извели Вучевићеву изјаву у још дубље димензије истинитости, она би гласила: „Политика Српске радикалне странке и нашег лидера Александра Вучића починила је, током деведесетих, толико застрашујуће ратне злочине према другим народима, инспирисала на агресију, претворила сопствене грађане у самоубице или ратне злочинице како би зарадила новац и профитирала од смрти, осрамотила цео народ и државу, да сада једва чека и призива погрон сопствених грађана са Косова, како би могла да се оправда оним (не)чувеним аргументом – а, шта су они нама радили“.

Разуме се да постоји још истинитија верзија изјаве министра одбране Милоша Вучевића у вези са Косовом.

Она је у овдашњој популарној култури, колективном сећању, образовању, мејнстриму…, препозната као аутошовинистичка – због бараба и хуља који су на грбачи сопственог народа стекли и даље стичу невероватна материјална богатства, док већина грца у најдубљем сиромаштву на европском тлу.

Аутошовинизам, свакако, није – када се јасно и недвосмислено каже да су појединци, попут Слободана Милошевића и Војислава Шешеља командовали и инспирисали застрашујуће ратне злочине према народима бивше Југославије и на томе материјално профитирали, док су други, они којима су владали, гинули и патили.

Реч је заправо о врхунском и најчистијем виду патриотизма.

О аутошовинизму у том смислу могу да говоре само хуље и бестидници.

Зависници од воље наследника Милошевића и Шешеља – Александра Вучића. Издајници.

Вратимо се горе поменутој, дубоко срамној и, у односу грађанке и грађане, чијим новцима храни свој лични буџет и его – у најмању руку неодговорној, изјави Милоша Вучевића.

Сећате се, изјави да Србија неће признати „Косово и Метохију“ по цену да тамо не остане ниједан Србин.

Ниједан Србин на Косову. Баш га брига. Србија неће признати Косово.

Ко је овде издајица?

Уместо да је обрнуто. Али, не може, јер цела филозофија Српске напредне странке је заснована на материјалним користима, на могућностима да се на смрти, погронима, глади, сиромаштву стиче богатство.

Тридесет година уназад таква је „политика“ издајица српства развијана.

Највеће „патриоте“ су врхунске издајице, они који гледају да преживе од данас до сутра, да на преварама освојеним позицијама моћи узму још и још лове, оптерете и још више униште животе грађанки и грађана Србије.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је и да то што београдске власти дозвољавају да неко прође са исправом издатом у Приштини не значи признање Косова и Метохије као независне државе.

„Ако данас крене забрана динара то је порука Србима да не могу да опстану. Курти не мора да се обазире на опомене Квинте, протерује нам и терорише народ. Али он од тога нема ништа, ми никада нећемо признати независност Косова и борићемо се за нашу територију и наш народ, али је ужасно тешко“, рекао је Вучевић.

Протерује Вучевић народ са Косова. Ужива у томе.

Он је навео да је утисак да увек долазе лоше вести са Косова и Метохије, јер режим Приштине има подршку великих сила.

„(Председник Србије Александар) Вучић на најбољи могући начин чува интересе Србије, а Курти је охрабрен да нас увлачи у сукобе. Курти прави историјску грешку, спроводи насиље над српском мањином, то је дугорочно неодрживо и обиће му се о главу. А те таблице које смо ми дозволили не ремете нас ништа, није успех, али није ни толика штета“, навео је Вучевић.

Људи.

Доста. Када ће доста да буде?
Пише: Снежана Чонградин
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: Данас.рс    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине