Вести:

Tuesday, February 27, 2024

Сепаратистички ''суд'' Обреновића ''ослободио'' после одлежане казне, Петровићу новчана казна

Tuesday, February 27, 2024 | Уреднички колегијум 0

Сепаратистички ''суд'' Обреновића ''ослободио'' после одлежане казне, Петровићу новчана казна

Душану Обреновићу и Радошу Петровићу, безразложно отетима са улице 29. маја на протесту у Звечану, окончано ''суђење'' пред сепаратистичким системом косовских Албанаца.

Душану Обреновићу и Радошу Петровићу, безразложно отетима са улице 29. маја на протесту у Звечану, оконачно ''суђење'' пред сепаратистичким системкосовских Албанаца.


Они су осуђени на шест месеци затвора због измишљеног кривичног дела „учествовање у маси која врши кривична дела или хулиганизам“. Како су обојица отета са улице док су потпуно мирно седели пре него што је КФОР напао окупљене Србе, и то што им се ставља на терет морало је да буде измишљено.

Наиме, Обреновић је провео у шиптарском казамату шест месеци током којих је био изложен бруталној тортури, физичком злостављању, редовном батињању као и непрестаном психичком терору који је на њега оставио тешке последице. Обреновића су толико брутално тукли да су се кроз кожу подерану од батина јасно виделе виличне кости. За овакав третман такозване "полиције" која је директни наставак шиптарских терористичких формација познатих по најгнуснијим злочинима над Србима који нису виђени још од периода нацистичке Немачке и мучења у концентрационим логорима, нико није одговарао нити је било ко позван на одговорност! Порука је јасна, са Србима ће се сепаратистички режим обрачунавати голом силом и крвавим средствима. Овај терор омогућила је Влада Александра Вучића која је својом издајничком политиком предала косовскометохијске Србе шиптарским сепаратистима.

Петровићу је казна преиначена у новчану након признања кривице и износиће 6.000 евра.

Петровићу и Обреновићу су се на терет стављала четири кривична дела: „напад на уставни поредак“, „напад на међународно особље под међународном заштитом“, „напад на службена лица“ и „учествовање у маси која врши кривична дела или хулиганизам“, међутим, у току истражног поступка три кривична дела су одбачена, а за четврто је постигнут споразум о признању кривице.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине