Вести:

Friday, January 26, 2024

Потребна новчана средства за лечење Вељка Божовића из Зубиног Потока

Friday, January 26, 2024 | Уреднички колегијум 0

Потребна новчана средства за Вељка Божовића из Зубиног Потока

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН - Александар Шапић прикупља новчана средства за Вељка Божовића из Зубиног Потока са Косова и Метохије (1965).

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН - Александар Шапић прикупља новчана средства за Вељка Божовића из Зубиног Потока са Косова и Метохије (1965).


Основна бубрежна болест дијагностикована је 1983. године (
N18.5 Morbus renalis chronicus, gradus 5) а од фебруара 1999. године Вељко је био на хроничном програму лечења хемодијализама, након чега је учињена жива сродна трансплантација бубрега приликом које је донор била Вељкова сестра.

У посттрансплантационом току дошло је до низа компликација и базоцелуларног карцинома леве надлактице која је оперисана.

2001. године урађена је биопсија калема која је указала на акутно одбацивање бубрега. 2015. године испитиван је и лечен на клиници за нефрологију и сумње на ламбијазу. Болест је била у прогресији па је од марта 2018. године Вељко поново на програму хемодијализе, 3 пута недељно.

Како Вељко више нема сродних и компатибилних донора неопходно је да оде на кадаверичну трансплантацију бубрега на клиници у иностранству.

С обзиром да овај вид лечења изискује високе трошкове, Вељку је потребна помоћ свих људи добре воље у виду донација.

Средства су потребна за трансплантацију бубрега, специјалистичке прегледе, терапије, трошкове преводица медицинске документације, лекове, као и за путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине