Вести:

Saturday, November 11, 2023

Вучићево србовање паноима коштаће главе Србе са КиМ

Saturday, November 11, 2023 | Уреднички колегијум 0

Вучићево србовање паноима коштаће главе Србе са КиМ Специјалци такозване “Косовске полиције” уклонили су пре два дана пано са пасареле у Сочаници на коме је писало “Ово је Србија”.

Специјалци такозване “Косовске полиције” уклонили су пре два дана пано са пасареле у Сочаници на коме је писало “Ово је Србија”.



Мештани су видели више наоружаних “специјалаца” у униформама, око 23 часа у недељу увече, како се попело на пасарелу у Сочаници, ножевима пресекло ужад паноа, а затим су транспарент „Ово је Србија” убацили у оклопно возило. Сутрадан ујутру мештани су приметили и да су са бандера у близини пасареле уклоњене све српске заставе.

Пано је на пасарелу у Сочаници поново постављен јуче. Шта ће то променити у животима мештана Сочанице, села на северу КиМ? На добро, сигурно да неће ништа. На горе, то је већ сасвим извесно.

Још 2017. Вучић је нашминкао иконама воз на коме је написано “Косово је Србија” и упутио га правац Косовске Митровице.





Тада је на север Косова и Метохије из Лужана кренуло око стотинак наоружаних специјалаца такозване “косовске полиције” са седам оклопних возила. Цена овог испразног србовања је била та да су шиптарски специјалци по први пут дошли на север Косова и Метохије наоружани и у пуној ратној опреми. Воз је заустављен још у Рашки, на срамоту државе Србије, и враћен назад. Тзв. специјалци “косовске полиције” су пробили лед доласком на север КиМ што је до тада могао једино КФОР, а пробијена је и српска одбрана.


  • КМ новине једва опстају, сазнајте више: КЛИК↗

Прошле године, управо новембра месеца, фасаде Косовске Митровице и Звечана ишаране су натписима “Северна бригада – не брините, ту смо”. След догађаја је учинио да су Шиптари окупирали читав север, ушли у зграде општине а Срби остали опасани бодљикавом жицом и ускраћене слободе кретања, говора, рада… “Северна бригада” се, наравно, није огласила ни поновила јер таква и не постоји. Свима на северу КиМ је јасно да се радило о маркетиншко мтрику Александра Вучића и о још једном србовању на штету Србаа. Па иако не постоји “Северна бригада” је проглашена терористичком организацијом и сваки Србин је постао осумњичен за тероризам на делу своје државе Србије!



Захваљујући таквом Вучићевом србовању, Срби са КиМ су последњих дана остали чак и без регистарских таблица док их за оне “РКС”, које су од Вучићевог режима приморани да користе, полицајци кажњавају чак и у централној Србији!

Александар Вучић је србујући док у Бриселу издаје Косово и Метохију, координисањем криминалних структура и сепаратистичке “Српске листе”, повлачењем Срба из квази-институција у које их је преко Бриселског споразума насилно и противзаконито интегрисао, затим уклањањем барикада са севера КиМ без иједног испуњеног захтева а на крају и одвлачењем Срба на његов страначки митинг “Србија наде” како би сепаратистима омогућио да узурпирају српске зграде општина, уништио и последњу мрву српске државности!

Према доступним подацима, од доласка Вучића на власт и наметањем криминалне “Српске листе” противно вољи народа, под домаћим терором ове странке и Вучића који је подржава, јужну српску покрајину је напустило 40.000 Срба. А само од довлачења наоружаних сепаратистичких специјалаца на север КиМ, опет уз помоћ “Српске листе”, која је прво оформила инфраструктуру а затим је једноставно препустила Шиптарима, протерано је преко 2.000 Срба.




Шта ће пано, који боде очи исфрустрираним шиптарским сепаратистима, да промени у животу ових Срба? Шта је још остало да се Србима укине и одузме? Њихове породице, њихови животи, њихова земља. И пано “ово је Србија”… То је све што се може очекивати од Вучићевог србовања паноима.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине