Вести:

Thursday, November 30, 2023

Калкулантски и поданички однос Теодосијеве епархије према албанском бруталном отимању храмова СПЦ

Thursday, November 30, 2023 | Уреднички колегијум 0


У саопштењу Теодосијеве епархије много тога је "пропуштено" а сам опис места и историје оскрнављене цркве преузети су са Википедије!

У саопштењу Теодосијеве епархије много тога је "пропуштено" а сам опис места и историје оскрнављене цркве преузети су са Википедије!
Грубо скрнављење српске цркве у близини Подујева


Проблематични албански "свештеник" Никола Џуфка илегално је ушао у цркву посвећену Светом арханђелу Михаилу у селу Ракиница код Подујева и објавио да је тамо "вршио службу".

Медији су цео дан ћутали о томе све док поменута, неканонска и нелегитимна епархија
рашко-призренска створена анти-црквеним насиљем 2010. године на чијем се челу налази духовни преступник и прељубочинац Теодосије, није издала саопштење за јавност.

У саопштењу поводом грубог скрнављења српске цркве у селу Ракиница код Подујева али је "пропустила" неколико врло битних ствари!

Први пропуст јесте да милитантну злочиначку организацију косовских Албанаца "УЋК", која је вршила најбруталније злочине над Србима тежећи да тако истреби и до последњег Србина како би на простору Косова и Метохије створила етнички компактно становништво састављено искључиво од Албанаца, у званичћном саопштењу називају ОВК [sic!]. Назив те организација није стављен чак ни под знаке наводника, ако се већ нису усудили да је назову терористичком, што она јесте.

Поред тога "промакао" им је и део у коме се Албанска православна Црква ограђује од овог лажног свештеника и наводи да "није одговоран за своје поступке"!? Зар то није аболирање овог дрског кривца за скрнављење храма који припада Српској православној Цркви?

Касније у тексту ова неканонска епархија ипак најављују да ће "због насилне провале и злоупотребе објекта Српске Православне Цркве у селу Ракитници Епархија рашко-призренска ће поднети кривичну пријаву против Николе Џуфке" али таква пријава неће бити поднета против представника сепаратистичке "општине" иако су не само учествовали у овој провали, већ и "доделили" храм лажном свештенику на коришћење! Уместо кривичне пријаве, Теодосијева епархија ће"тражити да полиција разјасни околности око учешћа представника општине Подујево у овом кривичном чину".

Кад погледамо ко брани српске светиње на КиМ, уопште не чуди што их једни (попут немачког лажног "амбасадора" на киМ) приписују другима, што измештају споменике српским војницима нити што овако отворено и дрско присвајају српске цркве.
 

Уосталом, да је Теодосију до тога он се не би ни улизивао сепаратистичким лидерима, њиховим верским представницима као ни криминалним представницима западних земаља који осим злочина и насиља над Србима ништа друго нису успешно организовали ни починили на распетом Косову и Метохији.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине