Вести:

Thursday, December 29, 2022

Пајтић: Вучић толико воли Србе са севера да их је препустио Радоичићу и Веселиновићу

Thursday, December 29, 2022 | Уреднички колегијум 0

Пајтић: Вучић толико воли Србе са севера да их је препустио Радоичићу и Веселиновићу

Професор Правног факултета у Новом Саду Бојан Пајтић оценио је у емисији „Ноћне вести“ („Newsnight“) да се "невоља грађана са севера Kосова користи за промоцију председника Србије Александра Вучића.„

Пајтић: Вучић толико воли Србе са севера да их је препустио Радоичићу и Веселиновићу


Постигли су телевизијску победу, на Пинку и Информеру и део њихових бирача ће то прихватити и прогутати. Они подигну тензије у друштву, направе атмосферу живота и смрти, да ће Србија за 15 минута да уђе са неким у рат И онда прогласе победом што рата није било… Не дај Боже да уђемо у неку врсту конфронтације, не би нас више било после тога“, истакао је Пајтић.


„Сетимо се да је пре неколико месеци такође било тензија на Kосову, и победом је било проглашено постављање билборда на административном прелазу. То је било 5:0, што смо поставили билборд. Тако је и сада победом проглашено то што неће бити прекршајно и кривично гоњени они који су поставили барикаде. То је последица околности да су барикаде уопште постављене. Дакле, један зачарани круг“, рекао је Пајтић.


Додаје да „Вучић толико воли Србе са севера да их је препустио Радоичићу и Веселиновићу“.

„То су људи које је међународна заједница оквалификовала као вође организоване криминалне дружине. Ту почиње и завршава се брига о Србима на Kосову“, подсећа Пајтић.

#Бојан #Пајтић #Вучић #Срби #Kosovo #Metohija #Радоичић #Веселиновић #KMnovine #vesti
Бојан Пајтић
Грађани српске националности су, наводи он, препуштени и Српској листи, за коју каже да је „продужетак Српске напредне странке“.

Kоментаришуићи подизање борбене готовости Војске Србије, он је рекао да Вучић „сигурно неће да заврши као Милошевић, и неће улазити у рат са НАТО пактом“.

„Он је опортуниста и кукавица“, нагласио је Пајтић.

Говорећи о проглашењу победе, рекао је да људи који данас воде државу, водили су је и 1999. године, као и да су након тога прогласили победу над НАТО пактом.

„А та победа је фактички значила да Србија нема суверенитет на Kосову и Метохији… Не дај Боже да они више побеђују. Сваки пут када они побеђују, Србија је све мања“, казао је Пајтић.


Упитан да ли власт има неки план за будуће решавање проблема, одговара одрично и напомиње: „Они немају никакав план. Њихова идеја је да се развлачи до бесвести решавање проблема да би задржали апсолутну власт у држави… Њима је важније да не изгубе један глас него што ће бити изгубљен један живот“.




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине