Вести:

Friday, December 30, 2022

Зоран Чворовић: Ћирилица у Вуковару показатељ статуса Срба на КиМ

Friday, December 30, 2022 | Уреднички колегијум 0

Зоран Чворовић: Ћирилица у Вуковару показатељ статуса Срба на КиМ Забрана српске ћирилице у Вуковару показује какав би био статус Срба у Заједници српских општина независног арнаутског "Косова", каже др Чворовић.

Зоран Чворовић: Ћирилица у Вуковару показатељ статуса Срба на КиМ

Он објашњава да је "ЗСО је предвиђена Бриселским споразумом, а управо је њиме покренут процес реинтеграције Срба са Косова и Метохије у правни систем независног "Косова" и то по узору на реинтеграцију некадашње САО Источне Славоније, Барање и Западног Срема у "ustavno-pravni sustav Hrvatske".

Од деведесетих година до данас еуфемизам "реинтеграција" има само једно значење - укидање српске државности ван НАТО-подобних граница Србијице, док еуфемизам "регионална сарадња" не значи ништа друго него сагласност власти Србијице дата околним српским непријатељима да могу на миру да се обрачунају са српском државношћу ван Србијице и са неућуталим носиоцима српске државне свести" навео је он.





* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине