Вести:

Sunday, December 29, 2019

Стефан Вукоје: Устају земље српске

Sunday, December 29, 2019 | Уреднички колегијум 0

Устаје Петар, Лука, Стефан, Никола, устаје Београд, Нови Сад, Ниш, Подгорица, Бања Лука, устаје Србија, Црна Гора, Република Српска, устају сви Православни Срби.

#Стефан #Вукоје #Срби #Вера #Црна #Гора


Пише: Стефан ВукојеНе смирују се градови ни места у све три Православне земље српске. Изгледа да су се коначно пробудили, смогли снаге, устали. Велика их је невоља повезала, отимају им оно што им је најдрагоценије, отимају им Цркву, оно најсветије што имају, која их је одржавала кроз векове и захваљујући којој су то што данас јесу.

Ударају им на оно на шта су најрањивији, на оно на шта нико не сме да им дира, ударају им на оно највредније – на Православље, на Острог, на њиховог Светог Василија Острошког. Само су се преварили, јер против толике Божије силе не могу.

Осетила је свака душа Србска оштрицу мача у себи, осетила је да мора устати, да мора одбранити веру своју, јер тиме брани сама себе.

Осетило је свако срце Србско тугу и бол, због отимања онога што је део њега.

Знају Срби да на велику Светињу непријатељи ударају, знају да ударају на велику силу, знају да Бог на крају има последњу реч.

Само да још схвате, да је оно што им недостаје слога, коју нажалост нису до сада доказали да имају. А кад би је добили, могли би читава царства да руше. Могли би све. Зато нека схвате да непријатељ жели да се деле. Када престане подела, тада ће доћи њихова победа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одрекли смо се часног српског војника, зато нам је данас овако - КМ Новине

Поводом 100-годишњице обележавања Топличког устанка, јединог у Првом светском рату у позадини фронтова са елементарном организацијом и прецизном идејом о ослобођењу, а од аустроугарско - бугарског окупатора који је трајао до повратка српске војске са Солунског фронта, разговарали смо са Дарком Николићем новинаром и аутором романа "Гвоздени пук"̳🔗.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милован Бркић: Шта чекамо? - КМ Новине

Две недеље тумарам по домовима здравља, тражећи лека од укочености, због тешке прехладе. Болест уме да намучи и понизи човека. И док тако болан размишљам о расулу у нашем здравству, о животу и пролазности, навиру ми питања: како ли је тек Александру Вучићу, који већ дуже од годину дана има потврђену дијагнозу саркома плевис (сарком мале карлице).ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

В.Димитријевић: Борба се води против срца вере - КМ Новине

Електронско гласило Срба са севера Косова и Метохије

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.