Вести:

Saturday, November 16, 2019

Чешка: четири особе ухапшене због свађе са шиптарским навијачима који су их напали и провоцирали

Saturday, November 16, 2019 | Уреднички колегијум 0

ПЛЗЕЊ - Након свађе са шиптарским навијачима са КиМ који су провоцирали и напали навијаче чешке репрезентације, приведено је шесторо а притворено четворо чешких навијача док је један посечен ножем.

#Чешка #Навијачи #Сукоб #Свађа #Косово_је_срце_Србије #УЕФА #мафија #Косово, #Метохија,
Док су чешки навијачи притерани уз ограду, шиптарски су окупљени около и настављају да провоцирају. / Фото: Крими-плзен




Уочи меча у квалификацијама за ЕУРО, група чешких навијача посвађала се са шиптарским навијачима у једном локалу у Плзењу, пишу чешки медији, наводећи да је полиција брзо реаговала и спречила тежи инцидент, док је неколико навијача приведено.

Медији у Србији редом одбијају да известе да је један од чешких нападача овређен у тој свађи, односно нанете су му посекотине (највероватније ножем)⇗ по рукама. Управо се представља како су чешки навијачи угрозили Шиптаре што је више него срамна неистина!

Медији јављају и да је група од око 600 Албанаца такође покушала да изазове инциденте, што им је пре месец дана, када су се две репрезентације састала у Приштини, пошло за руком.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Чеси су испред хотела у коме су смештени шиптарски фудбалери, певали "Косово је Србија" и "Србија, Србија", носили су и пароле са заставом Србије и познатим натписом Косово и Метохија - "Нема предаје".

Три сата пре утакмице у близини хотела испред кога су се окупили шиптарски навијачи избила је свађа између чешких навијача из Брна и Шиптара са КиМ.
Шиптари провоцирали чешке навијаче / Фото: Крими-плзен


Медији на српском преносе да је свађа "претила да се изроди у општу тучу" док чешки јављају да је истуација под контролом и да тежих инцидената није било.

Специјалци и полицајци са псима су обе групе раздвојили а шиптарске навијаче спровели да хотела, а затим са осталим до оближњег стадиона, пренео је портал Б92.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Међутим ни овај, као и други медији у Србији, прећуткују чињеницу да је недавно на утакмици у Приштини један чешки навијач пребијен а напад су камером снимили сами нападачи. Такође су шиптарски навијачи у више наврата провоцирали чешке навијаче који су тада гостовали на окупираном Косову и Метохији. Чешки медији ипак подсећају да је у Приштини неколико њихових навијача приведено (за које су неки захтевали да буду оптужени за тероризам). Шиптарски екстремсисти су касније напали неколико чешких навијача а један од њих је, како смо рекли, бачен на земљу и претучен.

Шиптарски навијачи не желе да уђу у хотел већ провоцирају / Фото: Крими-плзен

Пред утакмицу у Чешкој ухапшена су четворица чешких младића због напада на једног навијача "репрезентације" шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије, на кога су физички насрнули и према тврдњама сведока за портал Крими-плзен отели му највероватније "заставу" њихове илегалне творевине.

Од мањег инцидента медијске присталице шиптарског сепаратизма у Србији покушавају да прикажу као масовно насиље/ Фото: Крими-плзен

Ухапшена су четворица навијача, стара 20, 21, 35 и 20 година. Спроведена је истрага због основане сумње да су извршили кривично дело изгредништва и повреде здравља у покушају. Нажалост, завршили су у притвору, према тврдњама портпарола полиције Дагмар Брожове.

Медијима на српском је "промакло" и то да су чешки навијачи узвикивали "Косово је Србско", "УЕФА мафија" и "Косово је срце Србије".


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:



Амир Рахмани, фудбалер Kијева и репрезентативац сепаратиста са Kосова и Метохије, рекао је након меча да је покушао да утиче на судију Ђанлуку Рокија да прекине утакмицу.

- Инсистирао сам код Рокија да обрати пажњу на расистичке повике. Рекао ми је да не разуме шта скандирају, на шта сам узвратио да ја разумем. Причали смо на италијанском језику, рекао ми је да ће прекинути, али није то учинио - рекао је Рахмани.


Бизарна је изјава голмана Аријанета Маурићија. Он је рекао да не зна шта су навијачи Чешке скандирали, али тврди да је био мета расизма.

- Чешки навијачи су ме расистички вређали. Нисам чуо шта су рекли, реаговао сам као професионалац.

Шиптарски фудбалери са Kосова и Метохије су изгубили сваке шансе за пласман на Европско првенство (пораз 2:1) и делује је да су спремни на све како би издејствовали евентуалну казну за репрезентацију Чешке, али тешко да ће им то поћи за руком.


Срамотно је да медији на српском стају тако отворено на страну сепаратиста да се чак усуђују да прећуте да је један од чешких навијача посечен ножем а да нико од шиптарских није приведен због тога. Јасно је да се водећим медијима у Србији не сме веровати јер су плаћени да буду настројени изразито анти-српски.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Чешка #Навијачи #Сукоб #Свађа #Косово_је_срце_Србије #УЕФА #мафија, #Косово, #Метохија, 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине