https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

четвртак, 05. септембар 2019.

Штрпце: МХЕ гутају реке најлепше српске планине! (ФОТО)

четвртак, 05. септембар 2019. | КМ новине 0


Нестаје Дурлов поток који се налази у првом нивоу заштите Националног парка Шар планина. Нестаје бистра пијаћа вода!

Јуче на Брезовици


 
Поток се полако пакује у ове "прљаве" цеви, а српски народ Брезовице цело лето без воде!

Питамо народ Сиринићки, ако нам је све ово небитно, ако су нам важни само лични интереси, а није нам битан интерес шире друштвене заједнице коме сви ми припадамо, чему се онда надамо, наводе на Фејсбук страни "Штрпце Србија", чије смо фотографије и позајмили.

Цеви које ће прогутати воду

Питање ипак није упућено на праву адресу. Напротив, народ који живи у Штрпцу и околини месецима се већ бори за очување својих река. У томе нема ничију и никакву помоћ. Ћуте сви - државни врх Србије као и они Србе који је инсталирао у проданој сепаратистичкој власти на Косову  и Метохији.

Али ћуте и они за које се српска јавност клела да "бране Косово и Метохију". Представници узурпиране Епархије рашко - призренске на чијем је челу неканонски владика Теодосије. 

Све је спремно за уништавање река на најлепшој српској планини!


Недавно, на Преображење, српски народ Штрпца и околине масовно се заклео Богу пред својом црквом у овом месту, да неће дозволити да преко њихових имања буду извођен радови нити да ће дозволити да буду изграђене мини хидро-електране.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Штрпце: Народ се на Преображење масовно заклео да неће дозволити изградњу МХЕ (ВИДЕО) - КМ НовинеНарод није тај кога треба кривити већ власт, они који такву власт штите и који јој повлађују. Оно што сада народ може јесте једино да својим животима покуша да спречи изградњу а то ништа не би променило на боље. Без врха у власти или макар узурпиране Епархије РП, народ ништа не може сам али су власт и у држави и у Цркви узурпирали они који помажу баш овакве штетне пројекте јер су за то и плаћени!
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Штрпце, #Заклетва, #Преображење #Изградња #Мини #МХЕ #Хидроелектрана #Косово #Метохија #Србија #Štrpce #Brezovica #KosovoShare/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.