Вести:

уторак, 2. октобар 2018.

ОРАХОВАЦ: Ухапшен Србин због покушаја да одбрани српску децу од наоружаних Шиптара

уторак, 2. октобар 2018. | КМ новине 1

Група албанских младића, од којих један наоружан такозваним "боксером", малтретирала је српску децу узраста од 7 до 10 година. Никола Матић, старији брат једног од српских дечака, покушао је да их заштити те је шиптарског нападача ударио песницом.

#Nikola_Matić, #Orahovac, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Šiptari, #Albanci, #Napadači, #Hapšenje, #Kosovska_Policija
Ораховац, архива

Током ноћи такозвана "косовска полиција" је на основу пријаве старијег Албанца, ухапсила Николу Матића уместо да Србима пружи заштиту а младић је ноћ провео у притвору. Ово се дешавало у горњем делу Ораховца, настањеном Србима, иначе неколико километара удаљеног од Велике Хоче.


ПРОЧИТАЈТЕ ➤➤➤ ОРАХОВАЦ: Драма са чиновима у којима се радња понавља 

Наиме, већ дуже време група албанске деце из породица, које су се куповином српских кућа доселиле у горњи српски део града, малтретирају српску децу и не дозвољавају им да се слободно играју на улици и игралишту.


#Nikola_Matić, #Orahovac, #Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Šiptari, #Albanci, #Napadači, #Hapšenje, #Kosovska_Policija
Никола Матић

Огорчени родитељи покренули су петицију са захтевом надлежнима да предузму безбедносне мере за заштиту српске деце, како се овакви инциденти не би понављали, односно, како не би дошло до већих међуетничких сукоба. Међутим, никаквих ефикасних корака није било.


ПРОЧИТАЈТЕ ➤➤➤ жртве Ораховца ''Трагом истине - где су''? (ВИДЕО)


Никола Матић јутрос је пуштен из притвора да се брани са слободе.

У Ораховцу живио ко 300 Срба који су свакодневно изложени нападима и провокацијама како придошлих тако и локалних  Албанаца.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

1 коментар:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.