Вести:

среда, 13. јун 2018.

Јеремић: Вучић планира изазивање немира на северу Косова

среда, 13. јун 2018. | КМ новине 0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић планира да у наредних неколико месеци изазове немире на северу Косова и Метохије како би споразум са Приштином који подразумева чланство Косова у Уједињеним нацијама грађани доживели као олакшање.

Вук Јеремић, архива"Тај рецепт смо већ видели - затегни, потом подметни пожар, па га угаси и представи то решење као Богом дано. Тако Вучић мисли да дође до 'историјског споразума'", рекао је Јеремић на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке Вождовац, а пренела је у саопштењу Народна странка а преноси Бета.

Јеремић је навео да је у склопу припрема власти за креирање режираних немира за потпредседника Српске листе постављен "озлоглашени Милан Радоичић, човек који управља криминалним делатностима на северу Косова у потпуној спрези са влашћу у Београду и уз њену пуну подршку".
"Покушаће да изазову немире да би се народ уплашио од новог рата. Ти немири би требало да доведу јавно мњење Србије у стање свести у којем ће било какав договор, па и пристанак Србије на чланство Косова у УН, деловати као олакшање, јер смо избегли најгоре", рекао је Јеремић.


Јеремић је навео да Вучић и "владајућа клика" тако планирају да продају народу оно што ће сви уџбеници историје сасвим сигурно квалификовати као велеиздају.

"Морамо да га спречимо у томе и на нама је велика одговорност. Напредњачки режим Србију држи у стању де факто окупације", рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да сукцесивним уступцима који су директно против националних интереса Вучић планира да купује међународну подршку за наставак спровођења "бандитске репресије" у Србији.

"Међународна заједница не критикује начин на који Вучић влада Србијом, јер очекује од њега да до краја ове године заврши проблем Косова, а он планира да на основу тога обезбеди њихову подршку за наредних неколико година на власти", рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да ће Вучић, ако му се дозволи да "прода Косово", понудити да развласти Републику Српску у замену за подршку опстанку на власти још неколико година, а потом да на исти начин и уведе Србију у НАТО, наводи агенција Бета.

"Паралелно с тим, у Србији се догађа убрзана криминализација друштва, односно срастање државе и организованог криминала. Ако допустимо да се тај процес оконча, власт ће бити деценијама несмењива - као у Црној Гори. То морамо зауставити", рекао је Јеремић.http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.