Вести:

Tuesday, February 20, 2018

Немачки медији: Тачи и Харадинај – водеће мафијашке фигуре на КиМ

Tuesday, February 20, 2018 | КМ новине

Медији на немачком наводно критикују шиптарске сепаратисте и њихове западне менторе али је то све са циљем протеривања ратних злочинаца из редова терористичке "ОВК" како би убедили европску јавност да територију "промењене власти" прихватили као равноправну чланицу.


Шиптарскли терористи и зликовци данас на "државничким" (иако лажним) функцијама.




У наводно критичким освртима на обележавање једнострано проглашену независност Косова и Метохије, штампа на немачком језику констатује да су, десет година касније, разочарења и протести заменили некадашњи ентузијазам, те да је та (српска) територија остала заробљена у “сивој зони између конфликата прошлости и нејасне будућности”.

Ноје цирхен цајтунг пише, преноси Дојче веле, да се влада (шиптарских сепаратиста) формирана у септембру састоји од дискредитованих бивших вођа побуњеника, који се, додуше, залажу за процес нормализације односа са Србијом, али, истиче, пре свега упадају у очи својим националистичким агитовањем.

Овде треба обратити пажњу на чињеницу да Немачка још од периода раног фашизма па непромењено до данас, подржава процес отимања Косова и Метохије од Србије те је и сама оружано, остављајући лешева српских цивила иза себе, учествовала у томе. сваки позитивни поглед на вође терористичких зликовачких банди, заправо је маскирање сопственог учешћа и кривице за злочине над Србима.

Ново је, пише лист, то што су се успротивили својим међународним заштитницима.

“Већ донета одлука о формирању трибунала за расветљавање злочина почињених у рату на Косову (Немачка не помиње конкретног кривца - терористе "УЋК" веч говори уопштено о злочинима), постала је политички спорна, да би је сепаратисти из Приштине на крају ипак прихватили. Слично је и са либерализацијом визног режима са ЕУ. Она је већ договорена, али није уведена, јер окупирана Приштина одбија да се одрекне неколико квадратних километара територије”, наводи НЦЦ говорећи о српској територији у оба случаја.

Све то, уз мањкавости на плану демократизације и борбе против корупције, довело је до великог заостајања сепаратиста са Косова на путу ка ЕУ, што је, како се наводи, Брисел јасно ставио до знања презентирајући стратегију проширења на Западни Балкан.

“Млади са Косова су тако заглављени у лажној држави. Мафијашким водећим фигурама као што су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај то је свеједно – они су уз помоћ својих веза из рата створили уносне приватне империје и нису много заинтересовани за кораке либерализације, јер би она могла да их угрози. Они су одговорни за то што су окиупирано Косово и Метохија најкорумпиранија територија Балкана са другом по висини стопом незапослености”, пише НЧ.

Лист пише да окупирана Приштина мора да узнапредује са споразумом са Србијом, који је, констатује, додуше, политички споран са аспекта суверенитета, али коначно доноси јасноћу (потомке нациста који и данас спроводе идеју уништавања Србије ништа осим конкретног признања да су шиптарски терористи "у праву" иако нису, и прихватања да српска територија више није српска већ шиптарска, просто не може да засити).

“Осим тога, његово спровођење би појачало притисак на земље које не признају Косово. Али, нису сва решења у рукама косовских политичара. Они делају у оквиру који су им поставили међународни, и који је заробио земљу у стању између суверености и независности”, пише, између осталог, швајцарски дневник.

Исти лист у другом тексту износи зашто је “Запад при формирању лажне косовске државе двоструко заказао”.

“Рат против Београда није добила УЧК, већ НАТО. После рата није остала земља која се сама ослободила, већ западни протекторат који је требало да изгради институције на темељу резолуције УН и да припреми решење питања статуса. И једно и друго се испоставило као претежак задатак”, наводи НЦЦ.

На Косову је, наводи се, етаблирао образац који и данас обележава однос западних сила са шиптарским елитама са КиМ.

“Демократија и правна држава бивају жртвоване када угрожавају стабилност и урачунљивост”, пише лист и подсећа да је бивши и садашњи премијер Рамуш Харадинај 2005. оптужен пред Хашким трибуналом, шеф УНМИК-а Сорен Јесен-Петерсен му је приредио срдачан опроштај и означио оптуженог као пријатеља.

Никакво чудо што су и најодважнији сведоци заћутали с обзиром на пакт између протектората и бившег команданта. Шеф УНМИК-а се, додају, после правдао. Рекао да је вече уочи планираних хапшења “имао позив из једне престонице” где му је речено да “спушта лопту”око читаве акције зарад унутрашњег мира.

“ЕУ је заменила УН али то генерално ништа није променило. Иако је мисија ЕУЛЕКС 2008. обећала да ће хватати и крупну рибу”, то се није десило. Није недостајало новца, али јесте одважности и способности да се ступи у борбу са криминалним језгром политичког и економског поретка на Косову.

Берлински дневник Тагесцајтунг, истим поводом, пише о једној шиптарској кореографкињи која је у Приштини презентирала своју нову представу:

“Она сама има уговор у шиптарско такозваном "Националном балету", али тамо је плата толико мала да се она још није иселила из градског стана који дели са мајком, браћом и сестрама и очухом. Други уметници из њеног тима, који већ имају децу, морају да раде неки додатни посао. Просечна плата на Косову је 300 евра. Стопа незапослености међу младима је 65 одсто”, наводи лист.
Онај ко, како наводи Тагесцајтунг, познаје некога из политичке елите – лако налази посао.

“Но, највећи извор прихода је дијаспора, дакле, чланови породице у иностранству, који својој родбини шаљу неколико стотина евра месечно. На тај начин Шиптариам на Косову и Метохији годишње стиже милијарда евра”, преноси лист.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине