Вести:

уторак, 9. јануар 2018.

Тзв ''Косовска полиција'' албанизује и уноси раздор на север КиМ (ФОТО)

уторак, 9. јануар 2018. | КМ новине 1

Има неколико дана како су се на севру Косова и Метохије појавили знакови са натписима на албанском језику и позивом на шпијунирање комшија а са неодређеним циљем.

Фото: КМ Новине / 2018.







Албанизација севера покрајине је почела да се врши и на видљив начин, прилично "скромно" по обиму али нескромно по дрскости. Наиме, крај пута кроз села у овом делу Косова и Метохије појавили су се знакови који су са једне стране исписани искључиво албанским језиком а са друге латиничним писмом:

"ОСМАТРАЧИ СУСЕДСТВА
Наставите да обавештавате Косовску Полицију о сумњивим активностима"

Најистакнутија реченица заправо подстиче задирање у приватност суседа јер се, посебно у сеоским срединама где су се знакови појавили, "сумњивим активностима" може сматрати свашта а комшије може да пријави комшију из чистог хира да би му напакостио. Колико год наивно изгледало али ово и те како представља семе раздора међу Србима.

Фото: КМ Новине / 2018.

Истовремено натпис на албанском језику представља почетак видљиве албанизације севера покрајине. Како се позив, што илуструје и цртеж поред натписа, односи на шпијунирање комшија а у "комшилуку" на северу КиМ Шиптара готово да и нема, то он недвосмислено предствља корак ка албанизацији, посебно што је српско писмо, ћирилица, потпуно искључено из употребе.

Фото: КМ Новине / 2018.

С обзиром да се ради о полицијском знаку врло је опасно исказати "неслагање" са таквим процесом. То је омогућила политичка струја коју је оформила власт из Београда управо са овим циљем и једино се у предаји српске територије и показала као успешна.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Иако не разумемео албански, разумемо оптичку поруку која личи на инквизицију, терор, застрашивање... примитвци, бедници без душе који дођоше на наше земље да сеју своје зло. Мораће горети...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине