Вести:

Thursday, January 18, 2018

Јакшић: У последње четири године ово је пето убиство на северу Косова

Thursday, January 18, 2018 | КМ новине 0

Представник НП „Отаџбина“ са КиМ, Марко Јакшић, рекао је за ФоНет да је „страшно“ убиство Оливера Ивановића и додао да је он био нападан и вређан најпогрднијим именима у време предизборне кампање за квази-изборе по шиптарском систему у северном делу Косовске Митровице.

Марко Јакшић / фото: архива


„Ми из Народног покрета ‘Отаџбина’ смо бојкотовали те изборе али оно што је овде рађено Оливеру Ивановићу и како је нападан и из Београда је нечувено. Страшно је било и како су нападали Александра Шапића, који је дошао да пружи подршку Оливеру Ивановићу”, рекао је Јакшић.
Он је додао да су са Ивановићем имали различита мишљења и идеолошка опредељења али да су заједно учинили све да се Срби 1999. године не иселе са севера Косова.

„Ни један Србин није убијен на северу Косова од 2002. До 2013. године а било је толико блокада, барикада, сузаваца, свега и свачега. У последње четири године ово је пето убиство у Косовској Митровици и друго у задњих месец дана, а број спаљених возила је више од стотину“, рекао је Јакшић.

„Ако председник Србије пре два дана каже од времена његове владавине ниједно убиство Срба није етнички мотивисано, одакле он зна да нису Албанци извршиоци? Ако председник зна да нису Албанци, онда он зна ко је извршилац досадашњих убистава“, каже Јакшић.

Он је рекао и да је у протекле четири године било више напада на куће и станове.

„Сетимо се само куће народног посланика Славише Ристића, како су наше просторије запаљене“, рекао је Јакшић.

По њему „најгора ствар је да од 2013. године више нема наше полиције у цивилу на северу Косова. Ни полиције, ни судова, ни цивилне заштите“, рекао је Јакшић.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.