Вести:

Sunday, December 3, 2017

НП ''Отаџбина'': Дан заставе Албаније у Србији, у Тирани српска ''пријатељска'' делегација

Sunday, December 3, 2017 | КМ новине 0

НП ''Отаџбина'': Дан заставе Албаније у Србији, у Тирани српска ''пријатељска'' делегација Тзв. Дан заставе на истоветан начин се прослављао, како у Албанији, тако на Косову и Метохији и у општинама Бујановац и Прешево.
Са свих страна од Валоне до Ђаковице чуо се позив за уједињење и старање Велике или, како сепаратисти у Приштини кажу, природне Албаније.

- Председник самопроглашене "републике Косово" Хашим Тачи, који је изабран гласовима Српске или боље рећи шиптарске листе, је објавио да ће скупштине Косова и Албаније укинути међусобне граничне прелазе који ионако већ не постоје.

- Реџеп Ћосија председник тзв. Шиптарске академије наука је позвао албанске политичаре Косова и Албаније да приступе уједињењу.

- У исто време командант америчке војске у Европи генерал-пуковник Бен Хоџс објављује да ће НАТО база Бондстил тамо остати трајно.

- Илир Мета председник Албаније борави у тзв. Прешевској долини спремајући политички терен за уједињење тзв. албанских земаља.

- Рамуш Харадинај председник сепаратиситчке владе у Приштини, који је опет изабран гласовима тзв. Српске листе, отворено каже да ако Србија не призна независно Косово на сцену ступа њихова варијанта Б, где ће они легитимност и присуство у Савету безбедности остварити уједињењем са Албанијом.

А шта за то време ради диктаторски режим Александра Вучића?

Шаље привредну делегацију у Тирану, на челу са министром Кнежевићем, у циљу развијања добрих пословних односа са Албанијом. Нигде у свету не може се наћи сличан пример да са неким развијате пријатељске односе док вам он отима део територије, као што ради актуелна власт у Београду.

Српска Влада улаже силну енергију у изградњу пута Ниш-Драч да би Албанији отворила прозор у свет. Знанични Београд својим индолентним држањем постаје саучесник у стварању Велике Албаније. Српска академија наука и уметности штампа брошуре и уџбенике у којима стоји да су Албанци потомци Илира којима су Срби отели земљу па је нормална ствар да им се та територија данас врати. За разлику од САНУ много позванија Грчка академија наука има став да Албанци немају никаквих додирних тачака са Илирима. За Грке потомци Трибала, односно Илира, који су по њима један те исти народ јер су говорили сличним језиком, су данашњи Срби. На жалост грађана Србије данас у спрези и званича политика и српска наука реализују идеју Велике Албаније.

Актуелној власти ни у сну не пада на памет да се позабави рецимо питањем положаја Срба у Албанији који не само што немају права на свој језик, ни на исповедање вере него чак ни на лична српска имена. Осуђени су да нестану без било какве подршке своје матице.

Пре месец дана престали су са радом српски судови на Косову и Метохији а судије и тужиоци су положили заклетву пред председником самопроглашене "републике Косово". Данас Срби на Косову и Метохији било какву потврду везану за суд или тужилаштво, као рецимо да нису осуђивани, морају да затраже од сепаратитистичких институција у Приштини. А да би је добили морају претходно да прибаве лична документа самопроглашене "републике Косово". И ово је један од доказа како Београд своје грађане на силу гура у туђу државу.

Претходне недеље су бачене бомбе на куће Радичевића и Томовића у Зубином Потоку. Оправдано се сумња да иза бацања бомби стоје Вучићеве криминалне структуре. Разлог је што су чланови ових породица приступили тзв. Војсци Косова. Они су сматрали да ако полицајци Србије, Цивилна заштита и судије приступају сепаратистима у Приштини уз сагласност власти у Београду да и они исто тако могу да иду у Војску Косова. Нису схватили да издајници не могу да постану када они хоће, већ само када Александар Вучић то одобри. Српске судије су очити пример за то.


Косовска Митровица
02.12.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.