Вести:

Friday, May 5, 2017

Милован Бркић: Ратне игре на Балкану

Friday, May 5, 2017 | КМ новине 1

"Само у прошлој години војску је напустило 1.600 војника! Ко ће да изврши мобилизацију?"


















Пише: Милован Бркић, Магазин Таблоид


Ватра на Балкану је потпаљена, очекује се да се пожар распламса. Рат је на видику. Велики пријатељ српског диктатора Александра Вучића, албански премијер Еди Рама најављује стварање Велике Албаније. Део Црне Горе, Грчке, Косова, Македоније и приде Бујановац, Прешево и Медвеђа. На Рамине ратне покличе ћуте у Бриселу, Берлину и Вашингтону. Вучић је великодушно обећао да ће узети кредит (ако га већ није узео) да сагради аутопут Ниш - Приштина - Тирана, да Рама умаршира у Србију, о нашем трошку.

Србија је опет усамљена, изолована, без савезника.

Француски суд је показао да нема поверења у српско корумпирано правосуђе да суди крвнику какав је Рамуш Харадинај. Искрено говорећи, мало која држава је Србији изручила њене држављане за којима је расписана потерница. Харадинаја је од изручења спасила Чери Блер, чији муж Тони је био предводник бомбардовања Србије, а Вучић га је узео за саветника!

И Русија се поиграла са Србијом. Ништа од обећане испоруке авиона, тенкова...Српски министар одбране је изјавио да је плаћен ремонт авиона, али они никако да долете. Можда ће долетети када Србија буде, опет, разорена, када се потуљени руски председник унизно обрати госпођи Меркел, обавештавајући је како је Русија показала своју лојалност њеним интересима у Европи.

Србија је у најтежем положају у својој историји. Пред напад НАТО алијансе Србија је имала снажну и одлучну армију. Када је окончана агресија, НАТО генерали су били шокирани чињеницом како се успешно бранила српска војска, претходно продата од Русије.

Данас је српска војска налик ловачком друштву. Тенкови, хаубице, топови, све што је имала Војска Србије, претопљено је у Железари Смедерево, а паре је узела америчка компанија.

Чиме да се брани Србија? Само у прошлој години војску је напустило 1.600 војника! Ко ће да изврши мобилизацију? Хоће ли мајке, шаљући синове, мужеве, браћу да бране Србију, спремати им у торбу провијант, јер банда Александра Вучића наплаћује и храну српским војницима и официрима. Србија једина на свету има војску која се храни о свом трошку.

Која смо то ми регионална сила, како тврди шизофрени премијер Вучић? Србија нема ниједан авион који може да полети и да заштити небо Србије. Могу да нас побију као зечеве. Вучићева камарила ће утећи у Русију, тамо свако ко изда Србију добије азил и уважен је гост.

Колико још Србија треба да пролије крви, да изгуби становника, да јој се разруше витални објекти и инфраструктура, па да почнемо да се осећамо као да смо људи, да почнемо да радимо, градимо и усправимо се?

Зашто се већи део Европе и Сједињене Државе намерачиле да збришу Србију са земљописне карте? У оба светска рата Србија је била савезник САД-а. Михаило Пупин и Никола Тесла су дали историјски допринос напретку САД-а и цивилизације. Немачка нас је нападала кад год је могла. Сада је на добром путу да нас потпуно сатре, уз помоћ шизофреног Александра Вучића, немутираног и национално недефинисаног човека, који нас је економски упропастио, уништио одбрамбени систем...


Европским комесарима не смета што овај болесник сурово пљачка грађане, што је укинуо све институције, уз њихову пуну подршку. Док он, попут Реџепа Таипа Ердогана пуни затворе, затвара медије, отима све од грађана, празни буџет, европски комесари то његово лудило хвале на сва уста. Ваљда су људска права и слободе универзална, важе за све, а не само за господу из Брисела?

У смртној смо опасности. Ако сами не отерамо Вучића, нема нам спаса. Свет данас разуме само силу и спремност на одбрану. Тако се спасила од нестанка и Северна Кореја.
Без Вучића и његове злочиначке банде, можда се и голоруки можемо одбранити, преживети, ако будемо нападнути, а сва је прилика да хоћемо.





Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине