Вести:

Monday, March 13, 2017

Стаматовић: Гробови предака нису на продају!

Monday, March 13, 2017 | КМ новине 0

Чајетина, Београд, 13.3.2017 - Не смемо да изневеримо наше очеве који, сахрањујући се на имању, желели да сачувају земље и после своје смрти.
- Лако је раскућити, тешко је скућити, мучно је стећи, а најлакше раскрчмити туђу стечевину и дедовину, као што то ових дана, ужурбано, да би све представили као фантомске стране инвестиције, на примеру пољопривредних комбината "Београд" и "Златибор" и аеродрома у Сурчину и на Пониквама, чине режимске распикуће - изјавио је кандидат за председника Србије Милан Стаматовић.

- Да би хиљаде хектара најскупље земље на Златибору поклонили режимском тајкуну, нама Златиборцима не дозвољавају да, за потребе највећег развојног пројекта у српском туризму, изградњу панорамске гондоле, побијемо шипове на државно земљиште.

ПКБ-у који је некада хранио цели Београд и запошљавао 30 хиљада радника, разни Малији који се крију иза леђа самозваног лажног вође, желе да отму 20 хиљада хектара најплодније земље надомак престонице - рекао је Стаматовић и нагласио да "Златиборци имају пуно право да устану против ове отимачине јер, што би рекао најпознатији овдашњи песник Ршум - и Србија, у економском смислу, има свој Запад, а то је Златибор".

- Наши кућевни преци били су чувадари своје земље и кућног прага, па чак, у делу Западне Србије, сахрањивали своје најближе у двориштима и на окућницама, да потомци никад и не помисле да отуђе парцелу коју су наследили, шуму или њиву и зато наше очеве и дедове никада не смемо да изневеримо - упозорио је Милан Стаматовић.
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.