Вести:

Sunday, October 30, 2016

Уклоњена и последња барикада на северу Косова

Sunday, October 30, 2016 | КМ новине 0

У Косовској Митровици вечерас је уклоњена и последња барикада која је водила према Источном мосту и јужном делу града и отежавала, ако и онемогућавала евентуалне нападе на овдашње Србе


Иако локални радио Контакт плус преноси да су барикаду уклонили Срби из Косовске Митровице уз помоћ багера и тешке механизације, то је мало вероватно. како због тога што све радове у северном делу граду обављају Шиптари из јућног дела, тако и што ти Срби који спроводе Бриселски дијалог на терену, раде за квази-институције такозване "републике Косово" па се и не може сматрати да су је уклонили Срби. Напротив, управо је то терминологија којом се жели приказати как о су Срби задовољни наставком радова што је обична лаж јер је јасно да то води њиховом истребљењу.

Барикаде су на том месту постављене пре пет година, након избијања кризе на северу Косова. Упркос њима након инцидента на утакмици са Албанијом у Београду, када је дроном изазвана пометња и вређање српске државе, група Шиптара је прешла ту барикаду и на неколико зграда палила српске заставе. Данас је уклоњена и та барикада.




Извор: Новости    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине