Вести:

уторак, 6. септембар 2016.

Кука и мотика

уторак, 6. септембар 2016. | КМ новине 0

Кука и мотика Прошле недеље у Ваљеву је сахрањен један од најславнијих српских сликара, академик Љубомир -Љуба Поповић, који је од 1963. године живео и радио у Паризу, служећи својој отаџбини, промовишући српску културу међу парижанима свих нација.

Илустрација: КМ Новине / 2016.


















Пише: Милован Бркић, "Таблоид"



Његова другарица из ваљевске гимназије јавила ми се и с резигнацијом питала да ли је могуће да човек који је у Паризу прославио Србију није сахрањен у Алеји заслужних грађана, и да му није посвећено више од два минута на те-ве програмима. Подсетила ме је ко је све у Алеји заслужних грађана, почев од Аркана па до глумаца Бате и Гаге.
 

Као да сам осећао личну кривицу, подсећао сам госпођу, мада се она није љутила на мене, да смо кроз историју најумније људе, почев од Вука Караџића, Васе Пелагића, Бранислава Нушића, Ђуре Јакшића па до Гојка Ђога, држали у затвору, а Пелагић је сахрањен на затворском гробљу у Пожаревцу, где му кости још почивају.
 

Нико као Срби не презиру своје јунаке, песнике, писце, уметнике, научнике. Они су за живота углавном гладни и презрени. Кроз српску историју фукаре и црноберзијанци, ратни хушкачи и профитери згрћу и гомилају благо, пљачкајући имовину и буџет, они су хваљени и слављени, дизани у небеса.
 

Напоменуо сам госпођи из Ваљева да смо данас отишли најдаље у удвориштву. За време разних диктатура умни људи су пркосили краљевима и њиховим пандурима, забрањиване су им књиге, новине, представе...
 

Данас Србијом влада скот који се по цео дан смеје дивећи се сопственој мудрости и значају. Сваку његову изговорену реч на телевизијама и новинама његови чауши описују као историјски подвиг. Србија полако нестаје, изумире, а сваки његов пораз новине и телевизије уздижу у небеса. Те Бајден је заплесао у Скадарлији, ето нових односа између две земље, а овај амерички десперадос одлази, срећом, с власти за два месеца. Њега у Приштини дочекују као највећег пријатеља, што он и не крије, и одушевљен је, али Вучићева камарила ликује тврдећи да је Џо заврнуо уши Тачију, да он сада мора да испуњава оно што није обећао, а коме су Вучић и Дачић за велике паре продали Космет.
 

Шизофрени премијер је опседнут собом, а свита око њега нам прети, ако оде он, нема ни нас. А Вучићева породица, кумови и пријатељи, опљачкали су неколико милијарди српских пара. Нико не пише да је овај болесни педер отписан у Лондону, у Паризу, у Бриселу..., да се спрема да распрода сва јавна предузећа, ресурсе, воде, језера, бање, па да утекне. Томе се он нада.
 

За време Дачића и Вучића не снимају се филмови, серије, не објављују значајна дела. Сви који нешто значе беже из Србије колико их ноге носе.

Нико више није сигуран за свој живот и имовину. Судије су постале кадије, распродаја правде је вулгаризована. Све то инспирише шизофреног педера Вучића да ликује.

Прошле недеље био ми је потребан адвокат. Већина оних које сам сматрао пријатељима ''били су на одмору''. Знао сам да има један који ће доћи. Градимир Налић је добар адвокат, јер је и добар човек. Он је један од ретких који не издаје клијенте, који има част.

Написао сам му касније порукицу, да сам новинар у некој другој држави добио бих Пулицера, био уважен и заштићен. Града се нашалио и подсетио ме је да је донет Закон о заштити узбуњивача. Он сматра да често пишем неприкладним језиком, али је сведок да све што сам написао је тачно.

И због само једног разумног човека вреди се борити!
Госпођа из Ваљева привела је наш разговор подсећајући ме да у Србије има решења. Поменула је куку и мотику. Кад устане кука и мотика, Биће Турком по Медији мука, цитирала је песму.


А, ја сам додао; Јер је крвца из земље проврела, земан дош'о ваља војевати, За крст часни крвцу прољевати, Сваки своје да покаје старе.

Замишљао сам п***г како се копрца док га ''обожаваоци'' вуку по прашини, жељни да са њим намире све рачуне.





Извор: Таблоид    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине