Вести:

Friday, September 16, 2016

Даље понижавање српског храма у Приштини (ФОТО)

Friday, September 16, 2016 | КМ новине 0

Шиптарска тзв. "инспекција" у Приштини зауставила је чишћење храма Христа Спаса, јављају медији.


Чишћење које су након последњег скрнављења, тј., подметања ватре у њему, започели пред камерама узурпатор Епархије рашко-призренске Теодосије, са тзв. "замеником премијера" шиптарских сепаратиста са Косова, и њиховим послушницима, спречила је "градска инспекција".



Заустављање чишћења.
Локални парох, који подржава безакоње у епархији, позива се на закон шиптарских сепаратиста како су по њему све њихове "службе" надлежне да покажу налог за сваки свој захтев. Инспекција која је њима забранила чишћење није имала ништа од тога. Оставили су им само цедуљицу на којој пише да надлежни треба да се јаве до 14. часова њиховој служби и да "доставе техничку документацију за извођење радова".

Из седиште инспекције потврђено је да су они дошли по пријави грађана.


 

Храм Христа Спаса у Приштини је дуго година био скрнављен на најгрубље начине а извесни пеиод је служио и као стециште бескућника. Нико се није обазирао на скрнављења и повреду већ једино смета преуређење макар оно било лицемерно и маркетиншки потез као што је сада сучај.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине