Вести:

Wednesday, September 28, 2016

Професор из Ниша: Зауставите београдизацију Србије! (ВИДЕО)

Wednesday, September 28, 2016 | КМ новине 1

Професор из Ниша: Зауставите београдизацију Србије! (ВИДЕО) Скандалозно је да једна госпођица пре неки дан најављивајући временску прогнозу каже: У Београду већ два дана пада киша, али срећом ће се облаци за два сата померити ка истоку.То је скандал. Прави скандал – рекао је Драган Гајић, редовни професор Природно математичког факултета.

Овај еминентни професор је „олакшао душу“ приликом најаве „Ноћи истраживача 2016“ где се није очекивало да заузме овај став, који заправо са њим дели велика већина становништва Ниша и југа Србије. Он је напоменуо „да је погубно то што је београдизација захватила цело друштво“, пише Грађанин.

Ово његово обраћање које је снимило пет или шест медија је заправо и први одговор једног правог интелектуалца на речи које су стигле с врха српске власти, а то је да у држави вреди само београдски Универзитет!? Да се подсетимо, те речи је рекао премијер Александар Вучић, а „одговор“ у медијима није дао ни један од нишких интелектуалаца. Па чак је и ректор нишког Универзитета, Драган Антић „изврдао“ тих дана реакцију.

Београд је заборавио на девастирани Ниш

– Одузели су нам Радио Ниш и ми смо једноставно принуђени да слушамо која улица у Београду има коју рупу. Сведоци смо да се наш књижевни званични говор силује да би се прилагодио београдском изговору. То је у мени пробудило инат. Дошли смо у такву ситуацију да нам с политичког врха кажу да сем београдског Универзитета, сви остали, не вреде ништа!? Нишки Универзитет је највероватније најпрофитабилније предузеће у овом граду. хиљаде студената овде студира, остављају паре и просто је недопустиво да се каже да остали Универзитети, сем београдског не вреде ништа – једна је од ствари које је рекао професор Гајић.

Он није прецизирао у свом обраћању термин „београдизација“ односно на шта мисли, али се намеће одговор да сигурно није мислио на све становнике Београда, него на оне који утичу на власт и медије.

– Не мислим само на ово последње руководсто, већ на ова остала последњих деценија, чини ми се да се уопште не интересују како овај град живи. Он је девастиран. Једноставно они су заборавили на Ниш. Ако неке позитивне ствари као што је „Ноћ истраживача“ не могу да се емитују на националним фреквенцама, онда ми морамо да подигнемо глас – рекао је Гајић, који иначе руководи и Астрономским друштвом „Алфа“.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯
Извор: Нишке вести    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Сужавање свести је дијагноза нашег друштва, у сваком сегменту и на сваком кораку. Да није трагично, било би комично!

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.