Вести:

Tuesday, August 16, 2016

Педаљ границе за педаљ интернета

Tuesday, August 16, 2016 | КМ новине 0

Педаљ границе за педаљ интернета Недавно смо се упитали има ли све цену и добили смо одговор од оних којима смо веровали да има и да је то, како сами они кажу нормално.

Илустрација: КМ Новине 2016


















Пише: Бранислав Марковић




Сазнали смо да сваки педаљ свете српске земље Косова кошта нешто и неког - неког много, неког највише. Неког живота а неког детета, неког конопца а неког ко'ца. Опет неког кошташе мало а неког и ништа а неко и заради.

Нас кошта минута. Неког и сати. Неког минута, сати, дана и година живота у бункерима под полицијским часом, демонстрација, бомбардовања, убијања... Неког бесплатних минута телефоније и интернета. Видесмо да се нечим може трговати или ходати по ивици понора са телефонским box пакетом у десној а омчом у левој руци.

Када би пакет ''причај више'' могао да прича али не сме, него се претворио у пакет ''причај мање'' или пакет ''ћути''. Или пакет ''сагни главу а дигни руку''. Свега се нагледасмо. У земљи и са људима који господаре нашом земљом, славом, породицама, датим животима зарад телефоније и профита све је могуће. Само да се определимо за минуте, или сате... колико нам их је остало, колико нама а колико Косову? Колико Лазару а колико Милошу? А наш оператер гадан, гладан, безобразан и зао. Па не види сузе, јад и бол, глад и патњу него гледа проток. Неког дарива са 1 GB неког са 2 GB. А неког држи у мраку информација. И то увек оне који залегоше својим животима за његов деск топ или лап топ или smartphone...

Једној смо граници, нашој граници, па скоро и окренули леђа само чекамо да видимо са колико ће протока да нас даривају за то. Има још једна, она највећа... И њу ће да даривају у наше име и за наш рачун. Само да се прерачунају у протоку и у Гига Бајтима, бесплатним минутама и ''check inn-u''...




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине