Вести:

Thursday, July 28, 2016

Прослављена храмовна слава на Брезовици (ФОТО)

Thursday, July 28, 2016 | КМ новине 0

F Прослављена храмовна слава на Брезовици (ФОТО) Сабор Светог архангела Гаврила, манастирска слава катакомбног храма на Брезовици, по први пут је прослављена у новом молитвеном објекту те стога и посебно свечано.

Сабор Светог архангела Гаврила, манастирска слава катакомбног храма на Брезовици, по први пут је прослављена у новом молитвеном објекту те стога и посебно свечано. #Km, #Novine, #vera, #pravoslavlje, #praznik, #proslavljen, #svecano, #brezovica, #sabor, #svetog, #arhangela, #gavrila, #manastir, #katakomba, #brezovica, #eparhija, #egzil,

Манастирска капела епархије рашко - призренске у егзилу, у новом издању, угостила је вернике из свих крајева Србије.

Свету Архијерејску Литургију је служио његово преосвештенство хорепископ Наум, а прислуживало је монаштво храма, свештенство и братство ове епархије.

Осећала се огромна радост како због новоизграђеног објекта тако и због окупљања које је подсетило на време пре прогона, када су службе несметано вршене у велелпним храмовима, и уједно, пружило утеху прогнанима. Сама чињеница да је капелна црква овог храма већа од "богослужбеног простора који су монаси имали у манастиру царског града", како је влдика Наум рекао у својој празничној беседи, показује да је Бог милостив и да узвраћа богато онима који га љубе.

То исто сматрају и верници који су уложили труд и превалили пут те осетили да Бог своје стадо не оставља већ се о њему стара и непрестано га учвршћује.

Ускоро следи и видео прилог о слави храма.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: 


ФОТО ГАЛЕРИЈА: 


Фото: Сања Максимовић


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине