Вести:

Wednesday, May 4, 2016

Мутко: Русија неће играти са шиптарским сепаратистима са Косова

Wednesday, May 4, 2016 | Unknown 0

Руски министар спорта и председник Фудбалског савеза Русије изјавио је да та земља није подржала пријем шиптарских сепаратиста са КиМ у УЕФА и да ће избегавати мечеве са том селекцијом све до „политичког регуилисања тог питања”, пренос Спортски журнал.




Русија тај предлог није подржала, али у европском фудбалу влада демократија. Већина је одлучила. Ту одлуку морамо испунити – рекао је Мутко.

Мутко је, међутим, истакао да ће руска репрезентација избегавати сусрете са шиптарским сепаратистима са Косова све "до политичког регулисања тог питања".

Он је изразио наду и да УЕФА неће стављати руску и ову квази-репрезентацију да играју у истој групи на неком од предстојећих такмичења.

Пријем шиптарских сепаратиста са Косова у УЕФА је према мишљењу почасног председника руског савеза и некадашњег потпредседника ФИФА Вјачеслава Колоскова унео раскол у фудбалску Европу, јер је 28 чланова гласало за, а 24 против.

Практично, половина федерације је гласала против. Постоји неслагање у томе шта је написано у статуту Федерације и у томе какво је објашњење дао адвокат УЕФА. У статуту пише да у Федерацију могу примити само земљу коју су признале Уједињене нације, али УН нису још признале тзв., "Косово" као државу. Водећи се том логиком, ово питање чак није требало ни да буде разматрано! Ипак, већина чланица УН је већ признала тзв., "Косово" и овде постоји правна колизија између оног што пише у статуту и тиме какво су објашњење дали у УЕФА – рекао је Колосков.

Шиптари са Косова и Метохије, који су терористичким акцијама и злочинима над Србима постигли успех који их је довео до чланства у УЕФА, следеће недеље требало би да буде примљено и у ФИФА, а Србија је најавила жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани мада се српски спортски челници прилично лабаво односе према овом проблему већ дуже време...



Извор: Спортски журнал    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине