Вести:

Saturday, May 7, 2016

В. Пешић: Отказана промоција књиге о трговини органима Срба, због претњи аутору

Saturday, May 7, 2016 | КМ новине 1

Књига норвешког аутора Кнута А. Бро, "Муњевити удар" о трговини органима отетих Срба са КиМ, забрањена је одмах по изласку из штампе уз отворене претње по његов живот.

Како за КМ Новине каже Весна Пешић из издавачке куће "Пешић и синови" која је ову књигу објавила на српском језику, недељу дана по изласку из штампе писац је требало да допутује у Београд на промоцију књиге али је "због претњи упућених аутору и због његове безбедности, она отказана".    "С обзиром да је овде мноштво података који у везу са трговином људских органа доводе и норвешку владу, тајну службу, војску, да не помињем Клинтонову администрацију што је опште позната ствар, некоме се то очигледно није допало. Тако смо, на жалост, данашњу промоцију морали да откажемо због безбедности аутора. Аутор је последњих дана добијао велики број претњи из, такорећи, читавог света што говори о томе да је то једна добра организација која делује из неколико пунктова, и ту је било и претњи "нећеш жив изаћи из Београда" - тврди Весна Пешић.
Весна Пешић / Фото: КМ Новине

Како за КМ Новине каже Весна Пешић из издавачке куће "Пешић и синови" која је ову књигу објавила на српском језику, недељу дана по изласку из штампе писац је требало да допутује у Београд на промоцију књиге али је "због претњи упућених аутору и због његове безбедности, она отказана"

"С обзиром да је овде мноштво података који у везу са трговином људских органа доводе и норвешку владу, тајну службу, војску, да не помињем Клинтонову администрацију што је опште позната ствар, некоме се то очигледно није допало. Тако смо, на жалост, данашњу промоцију морали да откажемо због безбедности аутора. Аутор је последњих дана добијао велики број претњи из, такорећи, читавог света што говори о томе да је то једна добра организација која делује из неколико пунктова, и ту је било и претњи "нећеш жив изаћи из Београда" - тврди Весна Пешић.

Кнут А. Бро
Кнут А. Бро је ратни ветеран норвешке војске који је учествовао у НАТО мисијама широм света а по напуштању службе посветио се писању књига. Такође се бори за права ратних ветерана која ни у Норвешкој нису на завидном нивоу.

За КМ Новине, Кнут је потврдио да је било врло озбиљних претњи.

"Да, тужно је да се овакве ствари дешавају али ја сам их схватио озбљино. Већ сам раније добијао претње и оне су биле праве. Не бојим се када оне стижу анонимним мејловима и слично али ово је било нешто друго. Наставићу да пратим ситуацију. Стигло је још доста подршке из Србије, хвала свима" потврдио је Кнут нашем новинару.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯


Репортер: Стево Мрђен


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Како наручити књигу у иностранству?

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине