Вести:

субота, 5. март 2016.

Нови инициденти на окупираним територијама: Манијаци јурили аутомобил са Србима

субота, 5. март 2016. | КМ новине 0

Окупиране територије – Инцидентима на Космету нема краја. Само дан после превртања камиона српских регистарских таблица недалеко од Подујева, дошло је до новог напада на Србе код Вучитрна.

Нови инициденти на окупираним територијама: Манијаци јурили аутомобил са Србима
Фото: Илустрација / КМ Новине


Наиме, двојица младића јурила су аутомобилом возило у коме су биле службенице Народног позоришта Приштина.

Инцидент се, како је јавио Радио КиМ из Чаглавице, догодио око 11 сати када су Иванка Симић, Тамара Томановић и Оливера Шћепановић аутомобилом са регистарским таблицама Врњачке Бање кренуле на посао у Грачаницу.

Према речима Симићеве, организаторке у Народном позоришту Приштина, која је возила аутомобил, двојица непознатих младића у аутомобилу шиптарских регистарских ознака почела су да их прате, а потом су почели да их провоцирају примичући се уз задњи део возила и претичући их, да би на крају покушали да их својим возилом изгурају с пута.

„Руке су ми се знојиле и само сам гледала како да своје колегинице и себе извучем из ове ситуације и да некако стигнемо барем до Приштине. Ја возим аутомобил с регистарским таблама Врњачке Бање. Не знам како ћу вечерас када будем завршила с послом да се вратим кући. Ово је стварно велики проблем“, казала је Симићева.

Кола у којима су били младићи су скренула на бензинску пумпу, а недуго потом, у близини Приштине, слична сцена се поновила само са другим аутомобилом у којима су била четворица младића.

По доласку у Грачаницу заменик директора Народног позоришта Приштина Предраг Радоњић отишао је у станицу полиције у Грачаници са Симићевом да пријаве случај, али су полицајци то одбили да учине упућујући их да се врате у Вучитрн и тамо пријаве случај.

Када их је Радоњић упитао да ли је нормално да видно узнемирене девојке шаљу назад у Вучитрн, они су му наредили да напусти станицу, а Симићеву задржали у чекаоници док позову тужиоца који би испитао има ли основа да прихвати пријаву. Шиптарска полиција на крају је ипак узела изјаву од Симићеве.

Поједини радници Народног позоришта Приштина свакодневно путују на релацији Косовска Митровица-Грачаница. Глумица Тамара Томановић каже да их је данашњи инцидент узнемирио и да ће се свакако одразити на њихов рад.

„Уплашена сам. Биле смо у праници и оно што смо нас три доживеле може да се деси сваком. Ја већ две године путујем из Косовске Митровице до Грачанице и никада ми се није десио овакав инцидент. Сада сам уплашена и не знам шта ћемо даље“, казала је Томановићева.

Извор: Васељенска ТВ    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.