Вести:

Monday, November 30, 2015

Нова офанзива деструктивних секти на Србију уз водитељку Војтеховски

Monday, November 30, 2015 | КМ новине 16

Да је Србија земља у којој ће се православна самосвест убијати не тако кратко, показују и нови догађаји присутни уз јавну сцену.
Нова офанзива деструктивних секти на Србију уз водитељку Војтеховски
Војтеховска са секташком литературом на националној фреквенцији


Случај „Качавенда“ и серијал „Живот прича“ који је послужио за линч над Црквом, штампање поспрдних текстова и унижење Цркве, тек следећом емисијом као да доказује своју недобронамерност. Наиме, водитељка Татјана Војтеховски је у следећој емисији после емисије о еп. Василију Качавенди (погледати о томе) позвала припаднике праве секте Сашу и Светлану Ивановић, који своју индоктринацију врше преко центра за лечење наркоманије „Раскршће“. Током емисије није се чула ниједна ружна реч о секти коју представљају, нити је Војтеховски запитала колико имају педофила у својим редовима као што је то чинила у емисији о епископу Василију.

Позив на предавање
Лидери Београдске патријаршије могли би ових дана да кажу да је шестогодишња мисија коју врше откако се упокојио патријарх Павле слично успешна оној коју је вршио Степан Месић као последњи председник СФРЈ, када је рекао: „Задатак сам извршио. Југославије више нема!“ Додуше, они не би могли да потврде да Цркве у Срба већ нема, али су све учинили да је нестане.

Буловић, Радовић, Гавриловић и остали папофили су почели погром над СПЦ изјавом да је онај који не прихвата њихов прокатолички курс постао „секта“. Својим привилегованим положајем у медијима и простором који су добијали промовисали су идеологије екуменизма, пацифизма и сервилности према властима. Ипак, тај привилеговани положај им није дао ухлебљење, већ је власт која нема ни веру ни нацију издала своје саучеснике у злочину пуштајући преко режимских медија емисије које расклимавају престо горе поменутих. Уосталом, то није никакво чудо. И на западу, џет-сет истовремено промовише приче о величини Мајке Терезе и папе Франциска, док ужива у причама о педофилији римокатоличког клера. Тактика штапа и шаргарепе има своју дуготрајну историју.
„Потрага“ – предавање адвентистичке секте у елитној сали у граду. Улаз бесплатан, или не?


Иринеји су принципијелног борца за Православље епископа Артемија прозвали „сектом“, па им се ових дана догодила права најезда секташа. Тешко да ће се због тога много узнемирити, јер најезда секташтва погодује екуменизму, те ће патријарх Иринеј имати могућност да опитује у пракси своју екуменичност и пацифистичност. Своје ашиковање са секташима је први пројавио Епископ шабачки Лаврентије, који им је писао и један предговор за књигу пентакосталне секте “Књига живота“ (видети о томе).

Управо је ова секта, уз незаобилазне адвентисте, једна од оних који су ових дана направиле још једну офанзиву на Србију. Ова офанзива се десила управо око емитовања емисије Татјане Војтеховски о еп. Василију. Као да им је Војтеховска учинила одступницу и као да су се договарали.

Путин потписао допуне на закон ‘О слободи савести’ које подразумевају контролу секти које су финансиране из иностранства. Тако ће и „шпијунски верски сектор“, како се говори о овим организацијама, доћи под контролу Русије. Америчке секте су у нашој земљи доживеле свој процват у време Броза, када је Југославија имала добре односе са САД.

Да ли сте ових дана у свом сандучету нашли летак који Вас позива изучавање Еванђеља? Није ли и Ваш град излепљен плакатима о некаквој „Потрази“ у којој ће Вас повести популарни суботари? Да ли сте добили књигу на поклон од милосрдног непознатог шетача? Све ове акције, као из нафталина су поново присутне на српским улицама.

Секташки пропагандни материјал на српским улицама 2015.

Опет је „оживео“ и чувени секташки маг Симо Ралевић из Пећи, члан америчке секте која му није помогла да га Американци и Шиптари не протерају из Пећи. У новом издању, коалиција од неколико секти се крије иза лица јеромонаха Доситеја Обрадовића, који је заиста био богохулитељ и борац против Православне Цркве у своје време. Летци са његовим ликом се убацују у поштанске сандучиће. Срби ће морати да плате цех због поштовања које су исказивали овом рушитељу Цркве.


За скуте Доситеја Обрадовића се држи и млада снага секташтва Ивица Стаменковић (Стаменковићев Фб профил), који је изузетно активан на друштвеним мрежама и Фб профил му је преплављен, гле случајности, причама о Качавенди, монаху Серафиму у режији Татјане Војтеховски.

.
Профил секташког агитатора Ивице Стаменковића

Каква је разлика између светлости и таме, таква је и измећу православног причешћа и јеретичког. Православно просвећује, јеретичко помрачује. Једно сједињује са Христом, друго са ђаволом. Једно оживљује душу, а друго је убија. Причешће из јеретичких руку јесте отров, а не прост хлеб. - Свети Јустин Ћелијски


Припремила екипа Фб странице Православље живот вечни




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

16 comments:

  1. Мала бара, много крокодила. СПЦ убире плодове јереси. За разлику од секти она предњачи у неморалу духовном и душевном. Сви Ваши напори да издвојите Артемија који су као мантра на овом сајту неће уродити плодом. Мада од свих Вас нападана или игнорисана Српска ИПЦ светли чистотом, ревношћу и постојаношћу у православљу. Ви сами себе обмањујете пишући историју екуменизма од Иринеја а не од патријарха Германа, па Вама омиљеног Павла па тек ове несреће данашње. Блокирате свако не слагање са Вашом "истином". Пустите нека људи одлуче, немојте их медијски манипулисати.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ми и пуштамо људе да сами одлуче помажући да се истина чује. Да ли ће и ко прихватити истину - његово је. Нико никога не вуче за рукав да погледа шта пише камоли да кога терамо да верује. То није наше, уосталом. Ми радимо онолико колико можемо, износимо истину о чињеницама, а добро сте нас подсетили, чак не критикујући такозвану "ИПЦ" која је, нажалост застранила и доста се удаљила од православља. Чак и она може да уђе у савез са властима, што су доказали током последње геј параде, како би се црква исмејала и приказала као опасан, тврдокоран, конзервативни фактор што ће дати даљег повода да се Христова истина уништи, односно затре у овоме свету јер она је неуништива. Дакле, никога па ни Вас или вас, не терамо да нас читате. Изволите, наставите даље овим широким интернет стазама.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Опростите на не сналажењу! Ево коментар :
      СТЕФАН НИКОЛИЋ01. децембар 2015. 08.02

      Delete
    6. СТЕФАН НИКОЛИЋ01. децембар 2015. 08.02
      Врло интересантан погледа на ИПЦ. Предпостављам да и св. Јован критикујући Иродов разврат спада у Вашу категорију? Не видим друго решење. Ако на Содом реагује само ИПЦ, а СПЦ ћути Ви то видите као мудру тактику СПЦ? Интернет је загушен сајтовима Артемијевих гласника, и ја заиста немам ништа против. Ви не нападате, већ игноришете ИПЦ. А ако би о њој писали, видимо како би то и изгледало. У сваком случају истина је да сте објавили мој коментар, што је негде друго немогуће да се деси. Хвала Вам на томе искрено

      Delete
    7. Поглед није интересантан већ реалан, а није ни мој. Заиста олако пишете о светитељима и тумачите једнострано. Немам представу о којој категорији говорите, искрено.

      Не ради се о реаговању. Да Вас питам или да Вас не питам где је тзв., ИПЦ била ранијих содомитских година? А тада је управо монаштво владике Артемије (сво оно које можете видети на фотографијама где су монаси управо и приказивани) били на протестима против промоција содомитских идеја. Онај део "СПЦ" који води Сабор а који незаустављиво тоне у јерес Екуменизма - никада није излазио на протесте против параде мужеложника, једино су ишли монаси владике Артемија. Ови "саборовци", да их тако назовем нажалост, ишли су на протесте дан пре са Дверима и другим покретима које су увек Двери предводиле а са једним јединим циљем - да се угуши енергија грађана која би на дан срамне параде могла да спречи њено одржавање! Дакле, више су им помагали него што су били против. А зашто ове године онда нема монаштва Епархије рашко - призренске у Егзилу, чији су се парохијани и ранијих година, пре прогона, окупљали на КиМ и ишли у Београд на те протесте? Ове године је узурпаторска власт Епархије на КиМ такве идеје у потпуности гушила, негирала, можда и забрањивала у свом домену а искрено, и ови парохијани који су остали нису људи од истине. Да јесу не би ни обитавали у безакоњу које се зацарило на КиМ.

      Проблем је - што није било расположивог народа! Није било људи који би то желели да учине, није било масе која би се побунила против! Није било народа! А Црква без народа не опстаје и не функционише. Тако је народ спречио СПЦ, садржану у ЕРП у Егзилу у пуној истини и проповедању, да реагује против содомита! А неко је то, наравно осетио и досетио се да позове и организује "ИПЦ" и омогући да она дође како би се одатно промовисале неке искривљене вредности српског друштва јер се једино на томе и ради, упропастити СВЕ што у Србији ради и функционише не само по светосавским већ и по општим позитивним природним начелима.

      Подржавамо идеју тзв "ИПЦ" о светосавким камповима за децу у којима се обучавају војничким и вештинама за преживљавање у потпуности али остало заиста није на свом месту.

      Delete
    8. На жалост не могу Вас обрадовати да је СПОК био некакав камп војне обуке за децу. То је камп правослвне омладине која десет дана борави у природи, учи о њој као и о српској јуначкој историји и православном животу. Зближавамо нашу децу, повезујемо и за Христа везујемо. Бар се трудимо. "Теорија завере" где је ИПЦ неко довео просто није истина. Погледајте и године у назад, увек смо били ту присутни. Једне године Ви сте заиста имали јаку иницијативу и не бих се размишљао да станем уз Вас да се то поновило. Даће Бог, па ћемо се гледати. Нећу даље улазити у неке анализе, доста смо се разговарали. Мир Вам.

      Delete
    9. Штета што није био војни камп али сте и овако претрпели силне нападе од стране "просвећених" лицемера који добро у Србији мере западњачким злом.

      Што се теорије завере тиче она је на нивоу личне процене и "склопљених коцкица" али није до краја поуздана као таква а таквим стварима се не бавимо. Да се бавимо, то би било објављено као вест или мишљење али не може да буде јер нема доказа да се то поткрепи без обзира што све изгледа тако то је ипак субјективно мишљење.
      Слажем се да смо се доста разговарали, остајте у миру.

      Delete
    10. На жалост не могу Вас обрадовати да је СПОК био некакав камп војне обуке за децу. То је камп правослвне омладине која десет дана борави у природи, учи о њој као и о српској јуначкој историји и православном животу. Зближавамо нашу децу, повезујемо и за Христа везујемо. Бар се трудимо. "Теорија завере" где је ИПЦ неко довео просто није истина. Погледајте и године у назад, увек смо били ту присутни. Једне године Ви сте заиста имали јаку иницијативу и не бих се размишљао да станем уз Вас да се то поновило. Даће Бог, па ћемо се гледати. Нећу даље улазити у неке анализе, доста смо се разговарали. Мир Вам.

      Delete
  2. МНМ Антоније из потапане ваљевске Грачанице има своје лично мишљење о свему томе.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има право на то. Он је одлучио да не буде у послушању ни једном епископу и мало је чудан његов положај.

      Delete
    2. ово је тада писао: "Међутим, на овај наш народни покушај протеста су организовано банули Акакијеви зилотисти са мегафоном и својим молебанима и беседама… Речи су им наравно биле на месту, али на делу искључивост њихове расколничке верске доктрине да је „расуђивање, благодат и истина“ само код њих- нажалост, није. Иначе, одељени Акакијеви зилотисти не признају Свете Тајне СПЦ, али, то им ништа није сметало да нас позивају да учествујемо у њима режираном и мегафоном наметном протесту. Међутим, у Православљу… „нико не задобија венце ако се не бори по Правилу“ Цркве Светих Отаца. Наравно, било је ту и верника СПЦ, била су и двојица свештеника Цркве Светог Марка, један јеромонах са Косова… али, све скупа невероватна је духовна летаргија београђана који су, слагани од својих духовних ауторитета да да парадирање геј саблазни треба игнорисати, остали својим кућама да се уљуљкују у мисли да су исправно поступили што су се склонили пред ширењем лажи и саблазни."

      При крају текста: http://www.kmnovine.com/2015/09/gr.html

      Delete
    3. Не знам да ли сте упознати да је СИПЦ и прошле године протестовала. Срби не могу а да се не свађају. Ми смо уз све који су против содомије. Мегафон смо спремни поделити. Али ненормална мржња монаха Антонија јача је од самог протеста. Он се чудио што ми не вређамо полицију, не седамо на улицу и што смо окадили и ове године Београд. Радије то приписује некој режији него чуду Божијем. Нико није био на протесту. Стајали су са стране јасно давајући до знања да нису "од нас". Није то ни важно. Укупно смо бедни и јадни. Свети Николај српски провидео је какви ће бити срби ,у својој књизи "Кроз тамнички прозор". Битно је да смо ми негативци, ето сад и плаћеници и наравно секташи. Јер тврдимо да јерес нема благодат. Нема браћо.

      Delete
    4. Не знам да ли сте упознати да је СИПЦ и прошле године протестовала. Срби не могу а да се не свађају. Ми смо уз све који су против содомије. Мегафон смо спремни поделити. Али ненормална мржња монаха Антонија јача је од самог протеста. Он се чудио што ми не вређамо полицију, не седамо на улицу и што смо окадили и ове године Београд. Радије то приписује некој режији него чуду Божијем. Нико није био на протесту. Стајали су са стране јасно давајући до знања да нису "од нас". Није то ни важно. Укупно смо бедни и јадни. Свети Николај српски провидео је какви ће бити срби ,у својој књизи "Кроз тамнички прозор". Битно је да смо ми негативци, ето сад и плаћеници и наравно секташи. Јер тврдимо да јерес нема благодат. Нема браћо.

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине