Вести:

Saturday, November 28, 2015

Друго политичко венчање Марка Ђурића

Saturday, November 28, 2015 | КМ новине 0

Општине са већински српским становништвом на Косову и Метохији имају много економских проблема, али су успешне у производњи партијских кадрова, а неке чак изузетне!

Друго политичко венчање Марка Ђурића

















Пише: Јелена Петковић / Вести




Зубин Поток, који се до пре неколико година дичио неустрашивим горштацима који су тврђе од бетона држали барикаде на северу КиМ предвођени градоначелником (у српском систему) Славишом Ристићем, данас може да се похвали и "политичким венчањем".

Слично сценарију у Штрпцу, где се 3.000 мештана учланило у Српску напредну странку, у Зубином Потоку пре неки дан исто је учинило 2.500 грађана на челу са председником општине (у косовском систему) Стеваном Вуловићем. 

Као и одлазак у најјужнију српску општину на Косову, и сада је пут шефа Канцеларије за КиМ Марка Ђурића у најсевернију, најављен као посета у оквиру које ће обићи села Зупче, Доње Вараге и Газиводе, спортски центар и инфраструктурне радове које финансира Влада Србије. А, онда се, по виђеном рецепту, у Дому културе догађај претворио у страначки скуп, јавну трибину СНС-а, где су напредњаци "преузели" целокупне општинске одборе (или оно што је остало од њих) Динкићевих Уједињених региона Србије и Вељине Нове Србије, дела Дачићеве Социјалистичке партије Србије, али и неколико присталица Шешељеве Српске радикалне странке.

- После овог учлањења, после овог политичког венчања, очекујем да сви нови чланови приону на посао двоструком енергијом - казао је Ђурић, у том специфичном тренутку у улози члана Председништва СНС. Можда понесен успехом, сада је поистоветио странке и институције, те је окупљенима поручио да српске општине на КиМ јесу и биће тврђава Александра Вучића и СНС-а. Градоначелник Вуловић, кога је због процеса који је пре више од годину дана против њега покренуо Еулекс у заштиту тада узео Александар Вулин, изјавио је да нема опстанка и развоја на Косову без знања, рада, младости и морала.

- На крају бих вас замолио да у име свих нас присутних поздравите нашег премијера Александра Вучића, да му пожелите добро здравље и да му се захвалите што чува Србију на овим просторима, поручио је градоначелник. 

О трошку државе или странке?
Током посете Зубином Потоку, Ђурић је изјавио да је поносан што је гост "непокорних српских јунака", као и на чињеницу да је за развој те општине инвестирано 18 милиона евра. Међутим, није познато да ли је његов одлазак на страначки скуп плаћен из буџета државе или странке.

Све у свему, атмосфера је била прилично породична, па је Горан Ракић, градоначелник северног дела Косовске Митровице (у косовском систему) своје време искористио да исприча причу о мудром старцу и његових седам синова. 






Извор: Вести    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине