Вести:

среда, 4. новембар 2015.

АП КиМ: Вучићев режим дао додатни легитимитет ''државности'' тзв Косова

среда, 4. новембар 2015. | КМ новине 0

Скупштина Аутономне покрајине КиМ, коју београдске власти игноришу јер је брана катастрофалној политици коју воде према Косову и Метохија, саопштењем за јавност скренула је пажњу на још један погубан потез власти према делу своје територије. Преносимо саопштење у целости.

АП КиМ: Вучићев режим дао додатни легитимитет "државности" тзв Косова
Илустрација: Србијаданс.нет


Ратификација споразума о стабилизацији и придруживању (ССП), између „Косова“ и Европске Уније (ЕУ), уз подршку самозваних српских посланика „Српске листе“, представља експлицитно признање независности „Косова“ од стране актуелног режима Александра Вучића. Нажалост, актуелна власт је на овај начин пребацила одговорност на тзв. српске представнике који су изабрани на изборима које је спровела тзв. независна држава Косово. Тај полусвет не представља српски народ на Косову и Метохији. „Избори“ који су их довели на власт, обележени су изборном крађом, уценама, претњама и условљавањима, и то по законима „Косова“ а не Р. Србије и овим поступком су само допринели легитимизацији „Косова“ као државе у међународним односима. Да би сачували своје личне привилегије, које им издаја националних и државних интереса доноси, није им засметао ни амандман којим је Косово означено као Република уместо звездице и фусноте.

Опште је познато да Европска унија не потписује споразуме са покрајинама, регијама, провинцијама, градовима или географским подручјима већ само са сувереним државама. Па је из тог разлога изјава директора Владине канцеларије за КиМ господина Марка Ђурића лицемерна да је постигнути споразум статусно неутралан, као и изјава Александра Вучића да ће ССП отворити нове економске перспективе Србије на Косову и Метохији. А постигнути споразум управо прејудицира статус „Косова“.

Да цинизам и иронија буду још већи овај споразум је подржан док се на другој страни наводно боре против пријема Косова у УНЕСКО.

Резултат лицемерне и неискрене политике Владе Р. Србије, коју води према КиМ је свакодневно исељавање Срба и осталих неалбанаца и јачање тзв. независне државе „Косово“. Група грађана која себе назива „српском“, присвојила је сувереност од грађана и мимо њихове воље учествује у успостављању власти независне државе „Косово“ на целој територији покрајине, урушавајући на тај начин територијални интегритет и суверенитет Р. Србије и њене државности на Косову и Метохији. 





Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине