Вести:

Tuesday, November 24, 2015

УССС ''ШЧЕРБИНА'': Чудно је код Вјерице Радета да СРС 'нема став' о шиптарским изборима?

Tuesday, November 24, 2015 | КМ новине 0

''Удружење српско - словенске солидарности Шчербина'' данас је издало саопштење којим изражава зачуђеност тврдњом Вјерице Радета да СРС није позвали чланство на шиптарске изборе.

УССС ''ШЧЕРБИНА'': Чудно је код Вјерице Радета да СРС 'нема став' о шиптарским изборима?
Нејасно...
Уместо најављеног демантија саопштења које потписују удружења "Шчербина" и "Стара Србија", а које су пренеле ''КМ Новине'', да је др Војислав Шешељ спикерфоном издао директиву чланству да изађе на шиптарске изборе на КиМ следећег пролећа, данас је стигло ново саопштење за јавност којим се указује на чудан "став" СРС да та странка неће утицати на одлуку својих чланова уместо да остану доследни својој досадашњој политици и категорички одбију учешће у овим антидржавним, нелегалним активностима.

Саопштење преносимо у целини те молимо збуњене и незадовољне читаоце да се обрате потписницима саопштења а не да прогањају посреднике, односно нас, који само испуњавамо своју законску дужност.


"Без жеље за било каквом јавном полемиком са Српском радикалном странком, ценећи и уважавајући политичку борбу коју је њен председник Војислав Шешељ водио у Хагу у одбрани српских националних и државних интереса, председништво Друштва српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“ констатује да је Вјерица Радета председница извршног одбора Српске радикалне странке у својој изјави за Србининфо потврдила да странка не оспорава својим члановима да изађу на локалне сепаратистичке изборе које на пролеће треба да распише председница самопроглашене "републике Косово" Атифете Јахјага.

Она још и каже да ће о изласку на шиптарске изборе сами одлучити чланови Српске радикалне странке јер је то наводно увек била пракса врха станке када је у питању излазак на шиптарске изборе.

Вјерицу Радету морамо да демантујемо јер је током свих ових 15 година окупације став Српске радикалне странке био јасан и децидиран као што је то био и 2013. године. Став је био да се на изборе не излази. Мало је чудно то да једна национална странка фактички нема свој став поводом локалних сепаратистичких избора јер су они и крупно политичко питање, него дозвољава да сами чланови странке о томе одлучују.

На Косову и Метохији се говори, пре свега у круговима западних земаља, да имајући у виду успешан бојкот Срба локалних избора 2013. године да је потребно да једне такве изборе подржи нека национална странка или да има макар амбивалентан став.

Чланови председништва верују пре свега члановима и симпатизерима Српске радилане странке на Косову и Метохији и њиховом дугогодишњем патриотизму а да је став Вјерице Радете био само један неспоразум који ће се завршити принципијелним и одређеним ставом Српске радикалне странке који је имала 2013. године по питању локалних сепаратистичких избора обавезујућим за све чланове и симпатизере странке".


У Косовској Митровици
24.11.2015. године 

                               Председништво Друштва
српско-словенске солидарности
                                        “Григорије Степанович Шчербина”-К.М.
                                              председник Момир Касаловић 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине