Вести:

Wednesday, October 7, 2015

Вучић жури да отпише Косово

Wednesday, October 7, 2015 | КМ новине 0

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће због уласка у ЕУ Устав Србије морати да се мења и да ће за то бити потребан широки консензус.

Вучић жури да отпише Косово за празна обећања #Вучи, #Косово, #издаја, #Вести, КМ Новине, #Србија,

На питање студената Правног факултета у Београду да ли ће највиши правни акт морати да се мења због преамбуле у којој се о Косову и Метохији говори као о саставном делу Републике Србије, премијер је рекао да ће до промена доћи "због уласка Србије у ЕУ".

Он, међутим, није одговорио конкретно да ли најављене промене подразумевају да ће јужна српска покрајина, коју је шиптарска мањина, под наговором западних про-фашистичких Влада које су извршиле војну агресију над Србијом 1999. године, прогласила "државом", бити избачена из српског Устава.

- Ту мора да постоји широки консензус, морамо да разговарамо са свима, бесмислено је да о томе одлучују две-три странке, већ и с невладиним организацијама и регионалним чиниоцима - уопштено је говорио Вучић студентима након што им је у петак, у чувеној "петици" на Правном факултету, одржао предавање на тему "Србија између Истока и Запада". 





Извор: Вести :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине