Вести:

Sunday, October 11, 2015

Штрахе: ЕУ да престане са уцењивањем Србије!

Sunday, October 11, 2015 | КМ новине 1

БЕЧ – Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе поручује да Београд у европским интеграцијама не треба уцењивати Косовом и Метохијом.
 
Штрахе: ЕУ да престане са уцењивањем Србије! Kosovo, ucena, KiM, Vesti, Strahe, KM-Novine,


„Очекујем да ће прва поглавља са Србијом бити отворена још у овој години и да ће преговори тећи на основу напретка, а не уцењивања у вези Косова и Метохије”, казао је он Танјугу пред изборе који се данас одржавају у Бечу, на којима се прогнозира да ФПО може постати и прва политичка снага у главном граду Аустрије.

Штрахе је навео да је ФПО увек подржавала напоре српске владе да коначно приступи преговорима о уласку у ЕУ.
„ФПО и ја лично сматрамо да је Србији, као и Босни и Херцеговини са Републиком Српском, место у ЕУ. Срби су европски народ и треба у сваком смислу да коначно буду равноправни чланови европске фамилије суверених држава”, подвукао је он.

Када је реч о сарадњи са српским градовима, Штрахе каже да је од изузетног значаја за Беч сарадња са свим градовима који то желе.

„Поготово је сарадња са српским градовима битна, када имамо у виду колико веза грађана Беча српског порекла има са градовима у Србији и Републици Српској. То је за Беч велик и значајан потенцијал, како у економском тако и у културном смислу”, поручио је кандидат за градоначелника Беча.

 

Извор: Правда :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Члан европске фамилије суверених држава,ма немојте молим вас!Где је та сувереност у чему се огледа кад је бирократија узурпирала сва права еу држава...Далеко вам лепа кућа!Узгред,ова прича има за циљ да и даље замлаћује еу фанатике и њихове плаћенике...

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине