Вести:

Saturday, October 10, 2015

Зоран Влашковић: Улазак Косова у УНЕСКО антицивилизација!

Saturday, October 10, 2015 | КМ новине 0

Тежња Косова и оних држава које хоће Косово да убаце у УНЕСКО  је правно насиље које не може никад бити легализовано!

Зоран Влашковић: Улазак Косова у УНЕСКО антицивилизација!


Пише: Зоран Влашковић / КМ Новине


(или чињенице  које Србија  треба да говори свету)

Свака иоле дубља историјска анализа албанско-српских односа на Космету, води до закључка да је суштина сукоба културно - цивилизацијска разлика два народа од којих је један, Срби, носилац европске, хришћанске, а други, Албанци, оријенталне, исламистичке идеје. Оно што се данас одиграва на Космету парадокс је историје : Европа је на антиевропској страни ! На  страни антицивилизације, антидемократије, антикултуре... !

Европа која себе сматра Хришћанском, тежњом учлањења такозваног  Косова у Унеско, доприноси уништавању  Хришћанске културне баштине на Косову и Метохији, баштине која није само српска , него европска и светска. Светска, јер су  манастири Пећка патријаршија, Високи Дечани, Богородица Љевишка и Грачаница  већ деценију и више на листи Светске куктурне баштине – УНЕСКО – а.

Тежња Косова и оних држава које хоће Косово да убаце у УНЕСКО  је правно насиље које не може никад бити легализовано! А такво правно насиље као средство  у остваривању унутрашње и спољне политике назива се фашзмом! Фашизам се никада и нигде неће моћи легализовати !
Не може се Косово учланити у УНЕСКО кад се зна да су Албанци на овом простору  од 1999. до сада  срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, док је 12 цркава  у потпуности избрисано са лица земље као и 17 српских села у којима су живели Срби до 1999. године. Срушили  су и у потпуности уништили више од 10.000 споменика на више од 280 српских гробља на Косову и још много тога.



Данас се мало говори о томе,  да се то ради по сценарију злогласне хитлерове  фашистичке теорије !?  Фирер Хитлер у ''Мајн кампфу'' пише  - '' Кад једном народу срушите споменике, у другом колену престаће да буде народ''. По том сценариу Албанци руше и уништавају све српско на КиМ  цркве, манастире, гробља, споменике, села...

Зар једна цивилизована Европа, Европа која је тековина људских права,  да прихвати Косово у УНЕСКО ! То би био пораз цивилизације, човечанства  и  демократије  уопште.
Но, данас Европском Унијом  управљају ултралиберали  који су поодавно одбили  да се Европа гради на Хришћанским вредностима а одбили су и да се у Уставу ЕУ убаци сама реч Бог!?

author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине