Вести:

Friday, October 2, 2015

Терористи и злочинци за Ђурића - ''политичари''

Friday, October 2, 2015 | КМ новине 0

Ратном злочинцу и терористи, Хашиму Тачију, није било забрањено да дође у Београд и ми би смо га примили као и сваког другог политичара, рекао је Марко Ђурић.


Илустрација / КМ Новине


Пише: Горан Петровић / КМ Новине

На сајту канцеларије за Косово и Метохију, која по писању магазина ''Таблоид'' прогоњеног од режимске власти, од доласка Вулина и његових сарадника на њено чело, служи  као организациона станица за трговину наркотицима између српских криминалаца и шиптарских нарко - босова, објављено је да српске власти не би забраниле долазак Тачију ако би дошао у Београд чак и поред тога што се "његова биографија" не може опрати! Напротив, они су само напоменули да (због јавности) не би могли а да не испоштују закон у његовом случају због тежине злочина.

Такозваном "Заменику премијера Косова Хашиму Тачију у априлу није било забрањено да дође у Београд", изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, наводећи да однос Срба и Албанаца "не сме да буде талац нечије политичке биографије", а да је "Београд спреман да разговара са било којим изабраним политичким представником Приштине".

Према Ђурићевим речима, Тачију није било забрањено да дође у Београд, већ је само информисан о правној процедури.

Он је подвукао да Београд не бира политичке представнике са којима ће разговарати у оквиру дијалога Београда и Приштине, али да поштује избор грађана на Косову, иако са тим избором није сагласан.

Ово је више него оборива лаж јер иако на Косову и Метохији од 2013. године функционише Скупштина АП Косова и Метохије, управо тај "Београд" (овде се мисли на властодршце) не признаје ту институцију а једини разлог за то је чињеница да она функционише по законима и Уставу Републике Србије. Са друге стране, представници Шиптари су признати као легитимни преговарачи иако имају отворене досијее, расписане су потернице за њима а неки од њих, баш као и Хашим Тачи, осуђени су пред српским судовима на дугогодишњу казну затвора због тероризма и других злочина.

"Спремни смо да разговарамо са неким људима са којима вероватно не бисмо разговарали под другим условима", рекао је Ђурић.

Он је поновио да Тачију није забрањено да дође у Београд, већ је информисан о правној процедури над којом извршна власт нема ингеренције. Другим речима, он је готово изразио жаљење што режим не може да иде толико далеко и укине му правоснажну пресуду, потерницу и евидентиране злочине. Све то он је бесрамно, барем по ономе што пише на сајту Канцеларије чији је он директор, назвао - "политиком".

"Не постоји начин да се нечија политичка биографија опере због политичког процеса", рекао је Ђурић.

С друге стране, одговарајући на исто питање, такозвани "заменик министра за европске интеграције" испред шиптарских сепаратиста, Рамадан Иљази, кога је режимска власт угостила као и сваког другог "политичара" себи равног, рекао је да није добро што Тачију није било дозвољено да дође у Београд, те да је јасно да, иако постоји прогрес у нормализацији односа, и даље има препрека на том путу које треба превазићи. Дакле, по њему, треба превазићи злочине које су Шиптари чинили над Србима јер су, изгледа, Срби то заслужили бранећи своју државу или просто тиме што су били њени грађани који се нису активирали против ње?

Наравно да ни овај Шиптар неће у Србији одговарати за подршку тероризму и саучесништву у прикривању злочина.

Тачи је у априлу био позван на конференцију о европским интеграцијама западног Балкана, коју је организовао Омладински одбор за образовање са платног списка Европске уније, али су из Београда поручили да ће бити приведен уколико дође, будући да је потерница за њим и даље на снази "у Србији".

Запослени у Канцеларији за Косово и Метохију хтели су да се овим похвале као поштовањем закона међутим предаја државне територије и суверенитета баш ономе за ким је расписана потерница у Србији, нимало им не служи на част. Упркос свему они обављају оно што НАТО и шиптарски терористи нису могли на Косову и Метохији и свесни биографија тих злочинаца праве им екстремне уступке.

Где пронаћи објашњење за овакво понашање? Можда у томе што је и сам Марко Ђурић припадник покрета "Отпор" који је у најмање две земље проглашен терористичким управо због деловања против правних система неке државе. Први пут јавно садашњи "Канвас" изворно "Отпор" на листи терориста нашао се маја ове године када су их Уједињени арапски емирати означили као такве и сврстали их у ред терористичких организација Европе. Једино то може допринети логичном посматрању и природном сагледавању догађаја када је за Ђурића, бившег "Отпор" - терористу Хашим Тачи, терориста "УЋК" само још један "изабрани политичар".


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине