Вести:

понедељак, 5. октобар 2015.

У Британији све више подршке петицији за утамничење ратног злочинца Блера

понедељак, 5. октобар 2015. | КМ новине 0

Петиција за процесуирање ратних злочина Тонија Блера може успети, за пар дана прикупљено 4,373 потписа и незаустављиво расте.

У Британији све више подршке петицији за утамничење ратног злочинца Блера #Bler, Toni, ratni, zlocin, zlocinac, vesti, kosovo, km, novine, km novine,
Тони Блер ужива у плодовима свог рада / Фото: Илустрација
Проста тужба је аутентична - парламентарна петиција која позива на хапшење бившег премијера Тонија Блера на основу ратних злочина на Блиском Истоку и због обмањивања јавности.

Јуче је петиција имала 500 потписа. Данас је тај број скочио на преко 4.700 и незаустављиво расте. Позив ће трајати шест месеци до марта 2016-те, и нема сумње да ће се достићи циљ од 10 000 потписа колико је потребно да би се британска влада натерала на одговор. О предлогу би могло да се расправља и у доњем дому парламента УК ако се прикупи 100 000 потписа.

Агресивна Блерова политика доживела је широку осуду, посебно у случају Ирака где је базирана на лажним изговорима о постојању оружја за масовно уништење. Апологете Блерових  ратних кампања често исте представљају као хуманитарне интервенције, а кампању бомбардовања Србије 1999-те поздрављају као успех иако стотине хиљада расељених Срба и данас се не може вратити на своја огњишта.

Недавним избором Џеремија Корбина за лидера Лабуриста осетила се промена у британској политици. Једно од Корбинових изборних обећања је и извињење за ратња разарања у Ираку, у случају да буде изабран за премијера.

Валидни су потписи свих британских држављана и резидената.

Уколико сте становник Британије КЛИКНИТЕ ОВДЕ да потпишите петицију.



 Превод: Драган Кнежевић / КМ Новине

Извор: Бритић :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине